Украински граждани, които вече са влезли на територията на България,

...
Украински граждани, които вече са влезли на територията на България,
Коментари Харесай

Фондация „Четири лапи“ обслужва безвъзмездно домашни любимци на бежанци от Украйна


Украински жители , които към този момент са влезнали на територията на България, могат да посетят клиниката на „ Четири лапи “ в Банкя, където безплатно да получат за своите домашни любимци нужните идентификация, имунизация или кастрация

По данни на граничните служби от 24 февруари до момента от всички Граничен контролно-пропусквателен пункт в България са влезнали към 40 хиляди украински жители, от които някои са се насочили към други страни, а над 20 хиляди са останали у нас.

Нашата страна е въвела облекчена процедура за прекосяване през границата на животни, съпътстващи пасажери от Украйна. Такива хора обаче би трябвало да подадат съобщение до Българската организация за сигурност на храните (БАБХ), след което имат период от 72 часа за цялостен ветеринарно-медицински обзор на животното. След слагане на ваксина срещу бяс, любимецът би трябвало да е в изолираност 21 дни, изясни пред Радио София доктор Маргарита Чанкова , шеф направление „ Грижа за бездомните животни “ на фондацията.

Тя описа още, че от 2012 година българските експерти от фондация „ Четири лапи “ си сътрудничат с украински сътрудници.

За миналия интервал Украйна е постигнала забележителни резултати за хуманното отношение към бездомни животни на територията на страната.

В момента сътрудници на доктор Чанкова са в Украйна, добре са и се стараят да оказват помощ на място, доколкото е допустимо.

Този понеделник, 7 март, украински екип на „ Четири лапи “ е направил подаяние от 1,5 т суха храна за подслон във Виница, където също има военни дейности.

Други чиновници на фондацията си сътрудничат с представители на други организации в Румъния и Молдова – също за отбрана на животните.

Чуйте целия диалог на Гергана Пейкова с доктор Чанкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР