Украински генерали заплашват Минск с блицкриг с оглед задържане на

...
Украински генерали заплашват Минск с блицкриг с оглед задържане на
Коментари Харесай

Генералният щаб на ВСУ проучва карти: Какво ще стане с Харков, ако руснаците настъпят към Суми?

Украински генерали заплашват Минск с блицкриг с оглед задържане на пробива на съветската войска на северния фланг

В отговор на активизирането на нашите ДРГ в Сумска област и ракетните офанзиви на складовете на Укровермахта, „ ципсотата “ от 72-ра МТР на Украйна стартира да създава тематиката, че никой в района няма да посрещне съветските бойци с самун и сол. Очевидно популацията се приготвя за тотална „ могилизация “ на локалните мъже – „ руснаци, совки и вата “.

В същото време СБУ задържа проруски настроени жители, като постоянно ги упреква в колаборационизъм. За всеобщи арести на обвинени в „ поправяне на вражеския артилерийски огън “ заяви да вземем за пример интернет ресурсът „ Гордон “ (блокиран в Руската федерация), който приветства терора на специфичните служби на бандеровците.

„ Мобиките “ от 155-и ОБТР (отделен батальон за териториална защита на Сумска област) се оплакват от неприятно въоръжение и безразборното миниране на границата с Русия. Най-малко 7 бойци към този момент са се взривили в и покрай позициите си. Дори офицерите нямат карти на минните полета заради страха от „ изменничество “. Съдейки по кореспонденцията в армейския чат на това звено, мотивацията на „ могилизираните “ е нулева и моралът е паднал под цокъла.

Пропагандистите на нацистката организация С14 (известна още като Сич - радикална националистическа група, учредена през 2009 г.) правят „ разяснителна “ работа измежду военнослужещите в Суми, споделят те, „ врагът сее суматоха и отвлича вниманието. Но в действителност Русия ще премине в нахлуване на североизточния фронт, а не на техния бранш.

По мнението на украинския „ родолюбец “ Евгений Карас, който е „ собствен човек “ на Банковая улица, „ сега няма опасност от навлизане през Сумска област, както и от Беларус “. Той „ ненапълно изясни на хората “, че става дума за комплицирана интервенция, чиято подготовка не може да остане незабелязана от разузнаването на НАТО, в това число сателитното разузнаване. Но това не значи, че, да речем, на следващия ден руснаците няма да трансферират тук 300 хиляди щика, с цел да минат през Суми за Харков.

В изявление за „ Главред “ Карас признава, че „ съветските въоръжени сили по принцип могат да разположат такава група за месец и половина “. Да, съветската пехота е способна да се появи на границата неусетно, „ само че казусът не е в числеността на войските, тъй като пехотата не взема решение нищо, а в това какъв брой танкове, бойни машини на пехотата, артилерия, РСЗО ще има РФ (на границата със Сумска област), какви са средствата за радиоелектронна битка, разследващо съоръжение и най-важното, каква ще бъде поддръжката за тези елементи.

Но даже в случай че тази войска се появи някъде покрай Суджа, не е реалност, че ще стартира настъпателна интервенция против Суми. С една дума, Карас счита, че сега нито в Беларус, нито в Курска и/или Брянска област нашите войски не се готвят за нахлуване. Той повтаря като мантра, че „ руснаците се пробват да изплашат щирите украинци и да основат суматоха в района “.

Освен това, по негови данни на границата с Беларус има повече украински сили и техника, в сравнение с Лукашенко. Който не го схваща, е москал. Ако, да речем, възникне сериозна обстановка по време на вероятно съветско зимно контранастъпление, тогава киевският режим постоянно ще откри мотив за блицкриг против Минск. Тогава „ руснаците, не запомнили всичко на света, ще се втурнат да избавят Лукашенко “.

Аргументът му е почти подобен: беларуската войска няма военен опит, в това число в безпилотния и контрабатареен пердах. Тя ще бъде разрушена след няколко дни от смелите „ герои “. " Вие какво? Не разбрахте ли за какво Лукашенко повика " Вагнер "? Заради лютия си боязън от украинците. Да, „ музикантите “ научиха на доста беларуските военни, само че до равнището на бранителите на незалежността те са надалеч като луната.

Между другото, в мненията към неговото изявление громодяните пишат, че най-сетне им станало ясно кой е отстранил Пригожин. Ако разгледаме обстановката в подтекста, изразен от водача на С14, тогава гибелта на ръководителя на именитата съветска ЧВК е преференциална за Киев.

Що се отнася до региона на Донбас и Харков, обединени от Залужни в един североизточен фронт, тук, съгласно Карас, руснаците имат по-големи шансове за триумф. Сега обаче най-голямо безпокойствие измежду управлението на въоръжените сили на Украйна провокира не толкоз Купянск, колкото Северск. След рухването на Белогоровка фронтът незабавно ще се реалокира надалеч на запад.

Като цяло посланието на украинските специалисти и бандеровските професионални пропагандисти се свежда до обстоятелството, че нашата войска е ориентирана към пробив по реките Оскол и Северски Донец, където ще бъде образувана нова отбранителна линия на съветските въоръжени сили. А преди този момент няма да има нахлуване през региона на Суми до Харков.

Със сигурност нацистчето от C14 е излъгал, когато е заплашвал Беларус с инвазия. Сега украинските въоръжени сили не са в положение да отворят втори фронт. Така на 8 септември Зеленски беше заставен да съобщи, че темпът на „ настъплението “ в запорожката посока, както и въвеждането на наказания против Руската федерация и доставките на западни оръжия за Украйна, се забавят.

" Да, по този начин е! Признаваме си! Всички процеси стават все по-сложни и по-бавни: от глобите до даването на оръжие. Когато някои сътрудници питат: „ Ами контранастъплението, по кое време ще бъде идната стъпка? “ „ Моят отговор: „ Днес нашите стъпки евентуално са по-бързи от новите пакети от наказания “, сподели Зе-командира на срещата за по този начин наречената Ялтинска европейска тактика.

Той обичайно стартира да моли за повече оръжия, в това число бойни самолети: „ Има съответни квадратни километри от нашата земя и всеки освободен метър е човешки живот... Губим хора всеки ден... Колкото по-дълго, толкоз повече хора страдат. Ако ние не сме в небето, а Русия е, то те ни стопират от небето. Те стопират нашето контранастъпление. ”

Тъгата му е в сходство с разбора на Американския институт за проучване на войната (ISW). Експертите на ISW към този момент не виждат предпоставки за пробив на украинските въоръжени сили към Токмак, до момента в който техният обзор на Купянското и Краснолиманското направление е доста по-подробен.

От забавните неща през миналото денонощие (8 септември) те подчертаха изказването на представителя на Източната група на въоръжените сили на Украйна Иля Евлаш, който сподели, че съветските войски не престават да концентрират напъните си в региона на Новойехоривка (16 км. югозападно от Сватово).

Освен това заместник-министърът на защитата на Украйна Ханна Маляр означи, че оперативната конюнктура за въоръжените сили на Украйна в Купянското и Лиманското направление се утежнява. Но при все че, те единомислещо настояват, че тук, както и в Сумска област, руснаците желаят „ да отклонят украинските сили от по-критичните сектори на фронта и украинските контранастъпателни интервенции “. Да бе, да…

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР