Украински дрон тази сутрин е ударил подстанция на електроснабдителната мрежа

...
Украински дрон тази сутрин е ударил подстанция на електроснабдителната мрежа
Коментари Харесай

Дрон подпали подстанция в Курска област

Украински дрон тази заран е блъснал подстанция на електроснабдителната мрежа в Курска област . Подстанцията се намира край обитаемото място Белая, близо само че границата с Украйна.

Две взривни устройства е насочил дрона към оборудването, заяви губернаторът на района Роман Старовойт . Вследствие на офанзивата има зародил пожар в един от трансформаторите.

Пет обитаеми места и една болница са останали без електроснабдяване. То ще бъде възобновено, когато това стане безвредно, оповестява още губернаторът.

Министерство на защитата на Русия заяви, че тази нощ са свалени общо 11 безпилотни летателни апарата над територията на Курска област, един от тях и над Калужка област.

Преди няколко дни за първи път ясно задачата на украинските дронове бе оборудване от енергийната инфраструктура на пограничните области на Русия. Тогава  дрон хвърли взривно устройство върху електрическа подстанция в село Снагост , Курска област.

От украинската работа за сигурност обявиха, че  за корав взаимен отговор, в случай че считат още веднъж да нападат украинската енергетика и да оставят Украйна през зимата на студено.

Между октомври 2022 година и март 2023 година Русия нанесе удари на далечни дистанции против .
 Лондон: Русия ще желае да замрази Украйна и тази зима
Лондон: Русия ще желае да замрази Украйна и тази зима

Въпреки натиска Украйна най-вероятно ще успее да се ресурси с гориво
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР