Украински депутат е бил ранен при взрив на мотоциклет-бомба в

...
Украински депутат е бил ранен при взрив на мотоциклет-бомба в
Коментари Харесай

Украински депутат бе ранен при атентат с мотоциклет-бомба

Украински народен представител е бил ранен при гърмеж на мотоциклет-бомба в стлицата Киев, съобщи Ройтерс.

Взривното устройство е задействано тъкмо сега, когато Ихор Мосийчук от украинската Радикална партия е излизал от постройката на телевизия " Еспресо ".

Ранени са общо пет души, единият от които е умрял в колата за спешна помощ по пътя за болничното заведение. По-късно стана известно, че това е охранителят на депутата.

Сред ранените, с изключение на самия народен представител, са двама служители на реда и инцидентно преминаваща жена. Те са получилия пострадвания с друга тежест от летящи парчета. Според някои известия измежду ранените е и политическият анализатор Виталий Бала, само че към този момент това не е доказано.

Марк Грес, асистент на депутата Мосийчук, сподели по телевизия " 112 Украйна ", че той е получил " голям брой рани от летящи парчета по крайниците, гърба и корема ", само че няма опасност за живота му и сега хирурзи го оперират. Охранителят, който е съумял да го прикрие с тялото си, е умрял в колата за спешна помощ по пътя за болничното заведение, добави Грес.

Съветникът на вътрешния министър на Украйна Зорян Шкиряк, представен от ТАСС, назова гърмежа " терористичен акт ". Той написа във Facebook, че следствието по случая е предадено на Украинската работа за сигурност, като процесуалното управление се прави от генералната прокуратура на страната.

Засега полицията не споделя нищо по отношение на възможни причинители или за вероятните претекстове за покушението. Според водача на Радикалната партия Олех Ляшко, представен от Ройтерс, обаче, опитът за ликвидиране на Мосийчук безспорно е обвързван с неговата професионална активност и с политическите му позиции.

Друг народен представител от Радикалната партия – Евхен Дейдей, пусна във Facebook фотоси от мястото на покушението. На тях се вижда мощно обгореля корпус на взривения мотоциклет пред друга кола, също потърпевша от гърмежа.

" Съдейки по вредите на прилежащата кола и дупките от шрапнелите във вратата й, може да се съди, че детонацията е била много мощна. На стълбището на постройката, където Мосийчук е бил по време на гърмежа, има доста кръв ", отбелязва Дейдей.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР