Украинската Върховна рада прие днес на второ четене закон, който

...
Украинската Върховна рада прие днес на второ четене закон, който
Коментари Харесай

Украинската Върховна рада прие закон за изменение на правилата за мобилизация

Украинската Върховна рада одобри през днешния ден на второ четене закон, който реформира разпоредбите на мобилизацията по този начин, че да разрешат на Украйна да призове във въоръжените си сили още бойци, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Агенцията отбелязва, че законът е изключително значим за Украйна на фона на навлязлата в третата си година война с Русия.

Законът е признат след месеци закъснение и препоръчани хиляди промени в първичната му версия, показва Асошиейтед прес.

Очаква се законът да бъде одобрен от президента Володимир Зеленски. Окончателният текст към момента не е оповестен на страницата в интернет на Радата. 

Приемането на закона изпраща „ обръщение до сътрудниците ни, че сме подготвени да си върнем територията и че се нуждаем от оръжие “, сподели депутатът Олександър Федиенко.

Депутатите работеха месеци над закона, който се чака да бъде неизвестен измежду обществото. Приемането му беше ускорено под натиска на военното управление при някогашния главнокомандващ Валерий Залужни, който съобщи че Украйна се нуждае от спомагателни 500 000 бойци, с цел да попълни редиците на въоръжените си сили.

Украинската организация УНИАН заяви, че преди този момент депутатите в Радата са дали своят вот премахването от законопроекта на нормите за демобилизация, признати на първо четене. Те предвиждаха уволняване от работа на военните, които общо са служили 36 месеца по време на настоящото сега в страната военно състояние. Същевременно уволнението им трябваше да става в периоди, избрани с решение на Щаба на висшия главнокомандващ.  

За премахването на въпросната норма от законопроекта за мобилизацията са дали своят вот 227 депутати. Сега в закона за мобилизацията на Украйна към този момент няма избран период за демобилизация на тези, които пазят страната от първите дни на пълномащабната инвазия на Русия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР