Украинската столица Киев и околностите на града бяха подложени на

...
Украинската столица Киев и околностите на града бяха подложени на
Коментари Харесай

Нови руски атаки в Украйна, Киев остана без ток и парно

Украинската столица Киев и покрайнините на града бяха подложени на серия от съветски офанзиви с дронове и през днешния ден. Кметът Виталий Кличко заяви, че вследствие на снощните удари са били нанесени вреди против енергийната инфраструктура и е имало спиране на електрозахранването и отоплението, съобщи БНР.

До ранните часове на деня противовъздушната защита на Украйна е унищожила 20 въздушни обекта над Киев, оповестяват от украинското военно командване. Съобщава се, че цел на офанзивата са били обекти от сериозната инфраструктура на столицата.

В първите часове на новата година стотици украинци приветстваха от балконите, до момента в който тяхната противовъздушна защита взривява съветски ракети и дронове в небето над Киев.

На фона на воя от сирени, оповестяващи въздушна офанзива, се чуваха крясъци - " Слава на Украйна! Слава на героите! ".

Президентът на страната Володимир Зеленски разгласи, че в първата нощ 2023 година украинските сили са свалили 45 ирански дрона „ Шахид “, употребявани за офанзиви от съветските сили.

„ Дронове, ракети и всичко останало няма да им помогне, тъй като сме обединени. Те са обединени единствено от страха ", съобщи Зеленски.

От съветска страна оповестиха за украинска офанзива, осъществена с дронове, при която е било развалено захранващо с електричество оборудване в съветския пограничен региона на Брянск, съобщи Ройтерс. Губернаторът на региона Александър Богомаз написа в Телеграм, че вследствие на нападението против региона на Климовски, е имало спирания на тока.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР