Украинската Специализирана антикорупционна прокуратура съобщи днес, че кметът на Одеса

...
Украинската Специализирана антикорупционна прокуратура съобщи днес, че кметът на Одеса
Коментари Харесай

Арестуваха кмета на Одеса с обвинение за корупция

Украинската Специализирана антикорупционна прокуратура заяви през днешния ден, че кметът на Одеса Генадий Труханов е бил задържан по отношение на следствие за хипотетична корупция, съобщи  пресслужбата  на Висшият антикорупционен съд на Украйна (ВАКС).
 
Труханов бе определен за кмет на Одеса през 2014 година, а от 2017 година против него се води следствие по обвинявания, че е направил злоупотреби - нещо, което той отхвърля.
 
По информация на прокуратурата Висшият антикорупционен съд на Украйна (ВАКС) е определил на Труханов мярка за неотклонение задържане под стража за период от два месеца с опция за внасяне на гаранция от 13,6 млн. гривни (близо 372 000 долара) по дело за злоупотреби с държавни средства при покупката от общинския съвет на завода " Краян ". 
 
Съдът отчасти е удовлетворил настояването на обвиняването, защото обвиненият не е внесъл разпоредена по-рано гаранция, уточни Специализираната антикорупционна прокуратура.
 
На 25 април ВАКС дефинира на кмета на Одеса гаранция от 30,8 млн. гривни (844 000 долара). На 9 юли 2019 година Малиновският областен съд на Одеса призна Труханов и няколко служители от локалния общински съвет за почтени, само че прокуратурата стачкува това решение.
 
На 11 февруари 2021 година Апелационната камара на ВАКС анулира оправдателната присъда за всички подсъдими по делото и го пренасочи за ново разглеждане.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР