Украинската съпротива в Авдиевка изживява ако не последните си дни,

...
Украинската съпротива в Авдиевка изживява ако не последните си дни,
Коментари Харесай

Нито крачка напред? Космическото разузнаване и милион дронове на ВСУ глава не ви дават да покажете

Украинската опозиция в Авдиевка изживява в случай че не последните си дни, то сигурно последните си седмици. И тогава нашата войска ще би трябвало да продължи напред. Но „ посредством “ на западните галактически спътници и безпилотни самолети ВСУ към този момент чудесно виждат всяка стъпка на съветския боец и всеки наш опит за офанзива ще бъде видян от врага.

Следователно съветската войска ще би трябвало да реши доста сложен проблем: по какъв начин да избегне попадането в позиционна задънена улица след следващата победа. Какво да вършим след завладяването на Авдеевка, когато врагът вижда всяка наша стъпка?

Не желая да разделям кожата на неубитата мечка, само че през днешния ден контурите на успеха на съветската войска в Авдеевка към този момент са повече от забележими. А завладяването на града, или по-скоро това, което е останало от него, е въпрос на време. Веднага след отговора на който ще възникне различен въпрос, чийто правилен отговор ще дефинира изхода от специфичната военна интервенция.

След като Авдеевка стане наша, съветската войска ще би трябвало да продължи напред. Защото би трябвало освен да се освободи Донбас до дъно, само че и да се денацифицира и демилитаризира цяла Украйна. И затова да нападна още веднъж. Но по какъв начин да стане това, когато дейностите на съветската войска се следят от космоса от спътници на „ уважаваните западни сътрудници “, а в небето това се прави с не по-малък триумф от западните БПЛА, доставени на украинците?

И информация за всяко наше идно придвижване ще бъде изпращана на ВСУ, които постоянно ще бъдат подготвени да посрещнат руснаците с далекобойна артилерия и тактически ракети, които по този параметър превъзхождат нашите. Западно произвеждане, несъмнено.

- сподели военният специалист Михаил Онуфриенко пред Царград.

Как обаче може да се реализира това при сегашните условия? На този въпрос се опита да отговори за Царград помощник-командирът на казашкия диверсионно-разузнавателен отряд „ Енисей “ Алексей Селиванов:

В същото време, съгласно него, който и да е първи - съветските въоръжени сили или украинските въоръжени сили - съумеят да концентрират огромни скрити запаси, ще завоюва. Защото „

Може и с нуклеарно оръжие...

В своя Telegram канал военният сътрудник Юрий Котенок се съмнява в триумфа на бъдещата съветска атака при съществуващия паритет на силите:

Пред руснаците стоят съществени настъпателни задания, изискващи консолидация в освободената територия. Имаме потребност от персонален състав. Американците разгласяват плановете си за силите ни в украинския спектакъл на бойните дейности на 600 хиляди, а украинските се правят оценка на 1,3 млн. Ясно е, че качеството на тази мобилизирана маса несъмнено буди въпроси, само че ние имаме потребност от още сили.

В същото време в диалог с Царград първият министър на държавната сигурност на ДНР, полковникът от запаса на ФСБ Андрей Пинчук сподели, че е допустимо да се реализира триумф в нахлуване даже при паритет на силите.



– Да, към този момент не е допустимо да продължаваме да сме в положение на окопна война. Въпреки че в този момент сме отчасти в нея. И нашата директна задача в този момент е да излезем от позиционната война. Просто е. Но и доста комплицирано. Просто като решение и комплицирано като осъществяване.

Това е действен пробив на един от предните браншове. Кой бранш - командването ще реши, най-вероятно това е военна загадка, надлежно изходът от позиционната невъзможност е действен пробив в един от основните браншове и полуобкръжение на вражеските сили.





– Може да е Часов Яр, може да е Купянското направление. Ако погледнете предната линия, тогава всичко това е противоположна удължена дъга. Украинците са във вътрешната част на дъгата, ние сме във външната. Тази дъга има редица изпъкналости, тъй че в случай че погледнете самата предница, ще видите, че има „ езици “, които навлизат по-дълбоко в нашата територия, като Авдиевка.

Ще разберете, че класическата задача на военното обмисляне е изравняването на първо място на тези „ езици “. На тактическо равнище. И след изравняването им ще стартира подобаващ пробив и затваряне на обособени полуобръчи, обръчи, заграждане, флангиране и така нататък Няма да кажа посоката, първо, тъй като не знам, само че даже в случай че знаех, отново нямаше да я кажа.



– Паритетът на силите може да бъде подравнен посредством контрола над небето. Напомням, че при започване на СВО ние гонехме съперника, даже не в паритет, а в малцинство. И имаше два фактора, с помощта на които успяхме. Първият е артилерийското владичество, което Западът по-късно отстрани посредством засищане на въоръжените сили на Украйна с нови модерни типове ракетна техника и технологии за цевно оръжие. Вторият е контролът над небето, който след това също беше прехванат с помощта на огромни доставки на системи за противовъздушна защита.

Съответно, в случай че не желаеме ненадейно да включим превключвателя на цялостна готовност и няма надлежно решение по тази тематика, тогава можем да затворим въпроса, като използваме механически, военни, управнически решения за угнетяване на системите за противовъздушна защита, образувайки аналог на американската система SEAD (Suppression of Enemy Air Defenses) и надзор на прихващането над небето.

От открити източници е известно, че имаме задоволително бойна авиация, с цел да унищожим украинската опозиция на линията на бойно прикосновение. Единствената причина това да не се случи са системите за Противовъздушна отбрана, които се употребяват против нашата авиация.

Съответно, в случай че не сте подготвени да нарушите паритета в числеността (а даже и да сте, тези проблеми отново няма да бъдат решени), не сте подготвени да нарушите паритета в броя на ракетната и оръдийната артилерия (в което ние в действителност превъзхождат врага, само че има проблеми с обсега на контрабатарейната битка - техният обсег е по-висок от нашия), тогава единственият излаз от тази обстановка е търсенето на организационни и механически решения за угнетяване на системите за противовъздушна защита.



– Например, има обезпечен метод за решение на този проблем – тактическо нуклеарно оръжие, което като се изключи че унищожава опорните структури и отстрани вражеския личен състав, генерира електромагнитен подтик, който гаси системите за локация на противовъздушната защита. Но потреблението на тактически нуклеарни оръжия е политическо, а не организационно решение, защото актуалните средства за тактическо нуклеарно поразяване са с ниска мощ и не тровят атмосферата толкоз, колкото по-старите модели нуклеарни оръжия. И те дават опция за офанзива.

Какво от това?

От самото начало сегашната война не се оказа толкоз лесна и бърза, колкото се предполагаше на доктрина. И отсега нататък Русия и нейната войска ще се изправят пред доста компликации и объркващи обстановки, които занапред ще би трябвало да бъдат разплитани. Бих желал да имам вяра, че на съветската земя не са се изчерпали мъдрите и решителните. И към този момент никаква позиционна невъзможност няма да ни заплаши по нашия надвит път.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР