Украйна твърди, че жена е държана в заговор за убийството на президента Володимир Зеленски, докато въздушните удари убиват 3

...
Украинската разузнавателна агенция, Тайните служби на Украйна (SSU), заяви в
Коментари Харесай

Украинската разузнавателна агенция, Тайните служби на Украйна (SSU), заяви в понеделник, че е арестувала жена във връзка с предполагаем заговор за убийство на Президентът Володимир Зеленски. Въпросната жена „подготвяше руски въздушен удар в района на Николаев по време на посещението на президента на Украйна“, каза SSU.

„Първо жената се опита да установи времето и списъка с местоположенията на Предварителният маршрут на държавния глава в региона“, се казва в изявление на SSU, позовавайки се на планирано посещение на президента в южния регион.

Докладът от разузнавателната общност на Киев дойде, когато руските сили удариха южния регион Украинският град Херсон на юг и граничните райони в североизточната област Харков, като най-малко трима души са убити при атаките, според украински официални лица.

„Тежка нощ за Херсон... Руската армия продължи да опожарява домовете на жителите на Херсон в централната част на града“, каза в социалните мрежи губернаторът на Херсон Александър Прокудин. Една жена е била убита при атаките, каза Прокудин.

каза.

Ударите бяха само последните примери за ежедневните въздушни бомбардировки от Русия на украински градове. И двете страни засилиха атаките срещу войските, инфраструктурата и военната техника на другата през последните седмици, докато най-смъртоносната война в Европа след Втората световна война наближава границата от 18 месеца.

В неделя информационната агенция Ройтерс, позовавайки се на официални лица както в Киев, така и в Москва, съобщи, че Украйна е поразила два моста, свързващи украинския Кримски полуостров – голям регион, който е окупиран от Русия от 2014 г. – с украинския континент.

През уикенда Русия отприщи бараж с ракети и дронове в Украйна, включително нападение срещу център за кръвопреливане, което Зеленски нарече „военно престъпление“. Ударите се разглеждат като вероятно отмъщение за украинска атака срещу голямо руско пристанище в Черно море, което беше ударено от украински морски дронове в петък, причинявайки значителни щети на руски военен кораб.

Атаките срещу ключови стратегически пристанища в Черно море се увеличиха след оттеглянето на Русия през юли от сделка с международно посредничество, която позволи на Украйна да изнася зърно за останалия свят.

Междувременно високопоставени служители от около 40 страни, включително Украйна, САЩ и Китай, но не и Русия, се събраха в Саудитска Арабия в неделя за мирни преговори, без да произтичат конкретни стъпки от срещата на върха.

Украинската делегация описа преговорите като опит за осигуряване на широка международна подкрепа за условията на Киев за мир, включително изтеглянето на всички руски войски и връщането на цялата украинска територия под неин контрол.

>

В понеделник външното министерство на Китай заяви в писмено изявление до Ройтерс, че преговорите в Джеда са помогнали за „консолидирането на международния консенсус“.

Миналата седмица украинският президент Зеленски изрази надежда, че Украйна ще постигне „мир“. среща на върха" ще се проведе по-късно тази година и той каза, че разговорите в Саудитска Арабия са стъпка към тази цел.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР