Украинската прокуратура ще сътрудничи на ФБР по делото срещу Пол

...
Украинската прокуратура ще сътрудничи на ФБР по делото срещу Пол
Коментари Харесай

Украйна готова да сътрудничи сътрудничи на ФБР по делото срещу Манафорт

Украинската прокуратура ще сътрудничи на ФБР по делото против Пол Манафорт, упрекнатият някогашен началник на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп, съобщи АП.

Ако сходно искане бъде отправено, сме подготвени да сътрудничим, са декларирали от там.

Манафорт и бизнес сътрудникът му Рик Гейтс не се признаха за отговорни през вчерашния ден по обвиняването за пране на пари, скрит план против Съединени американски щати и други обвинявания по отношение на следствието за интервенция на Русия в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

 Манафорт харчил милиони за жилища, килими и облекла
Манафорт харчил милиони за жилища, килими и облекла

1,3 млн. $ за облекла от магазини в Бевърли Хилс и Ню Йорк

Федерален арбитър разпореди домакински арест за двамата, като им наложи парични гаранции надлежно от 10 и 5 млн. $.

Адвокатът на Манафорт съобщи през вчерашния ден, че нямало доказателства, че неговият клиент се е сговарял скрито с съветското държавно управление , до момента в който е работил за предизборния щаб на Тръмп. Нито Тръмп, нито неговият избирателен щаб е упоменат в обвинителния акт.

Манафорт беше началник на предизборния щаб на Тръмп от юни до август 2016 година, преди да подаде оставка поради информации, че може да е получил милиони долари при противозаконни заплащания от проруска политическа партия в Украйна , чийто водач е бил някогашният украински президент Виктор Янукович.

Обвинението твърди, че и Манафорт, и Гейтс са генерирали десетки милиони долари доходи от работа в Украйна и са изпрали пари посредством голям брой американски и задгранични компании, с цел да прикрият заплащанията от американските управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР