Украинската авиокомпания SkyUP съобщи, че неин самолет е бил принуден

...
Украинската авиокомпания SkyUP съобщи, че неин самолет е бил принуден
Коментари Харесай

Застрахователните компании отказват да застраховат самолети, летящи над Украйна

Украинската самолетна компания SkyUP заяви, че неин аероплан е бил заставен да кацне в молдовската столица Кишинев вместо в Киев , защото ирландската компания, която е притежател на самолета, е наложила възбрана за влизане във въздушното пространство на Украйна, заяви " ".

„ В сходство с условията на притежателя на самолета, самолетът, летящ от Фуншал (о-в Мадейра, Португалия) до Киев (летище Бориспол) беше заставен да кацне в Кишинев “, оповестява SkyUP на своя уеб страница. Това се е случило в събота, само че от самолетната компания разпростарниха информацията едвам в този момент. „ Компанията, която дава самолета на лизинг, основана в Ирландия, осведоми въздушния транспортьор за незабавната възбрана полет PQ0902 да навлезе в украинското въздушно пространство “, оповестяват още от там.

Междувременно се появи информация, че лизингодатели са поискали от украинските въздушни превозвачи да върнат самолетите, които употребяват в Европейски Съюз допустимо най-скоро .

„ На 12 февруари най-големите застрахователни компании в света осведомиха украинските въздушни превозвачи, че ще спрат да застраховат самолети за полети в украинското въздушно пространство в рамките на 48 часа. Това решение е обвързвано с нараснали опасности от експлоадиране на военни дейности. Съответно ползвателите на тези самолети изискват бързото връщане на самолетите на територията на Европейски Съюз “, се споделя в изказване на SkyUP.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР