Украинската армия се изтегли от източния град Авдеевка, където положението

...
Украинската армия се изтегли от източния град Авдеевка, където положението
Коментари Харесай

Украинската армия се е изтеглила от град Авдеевка

Украинската войска се изтегли от източния град Авдеевка, където ситуацията доста се утежни през последните дни, заяви военачалник Олександър Тарнавски, който командва силите в тази зона.

" Съгласно получената заповед, се изтеглихме от Авдеевка на авансово готови позиции ", написа той в канала " Телеграм ". " В обстановката, в която врагът настава, вървешком по телата на личните си бойци и с 10 пъти повече снаряди, това е единственото вярно решение ", добави командирът.

Това е най-голямата победа на Русия от алегорична позиция след несполучливата контраатака на Киев предишното лято, отбелязва Франс прес. Отстъплението е и първото основно решение на новия главнокомандващ на украинските въоръжени сили Олександър Сирски, назначен на поста на 8 февруари. " Реших да изтегля частите ни от града и да преминем към защита на по-благоприятни позиции ", написа Сирски.

Авдеевка, чието население преди съветската инвазия през февруари 2022 г бе към 34 000 души, падна в ръцете на проруските сепаратисти през юли 2014 г, преди да бъде върната под украински надзор. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР