Украинската армия постига тактически успехи в Запорожска област, където се

...
Украинската армия постига тактически успехи в Запорожска област, където се
Коментари Харесай

ISW: Украйнското контранастъпление вече е с тактически успехи

Украинската войска реализира тактически триумфи в Запорожска област, където се прави началната фаза на контраофанзивата, съобщава американският Институт за проучване на войната (ISW).

Според данните на наблюдаващите, на 10 юни украинските сили са направили контраофанзивни интервенции на поне четири фронтови сектора. Конкретно, Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са били активни в Луганска област в региона на Белогоровка; напреднали са на юг от Бахмут с 1400 метра, и са провеждали операции на границата сред Донецка и Запорожска области (района на Болша Новоселки); в региона на Орехово в Запорожието.

" Геолокационните фрагменти, оповестени на 10 юни, в допълнение демонстрират, че украинските сили в западната част на Запорожска област реализираха локални триумфи по време на контраофанзивните атаки на югозапад и югозападно от Орехово ", оповестява ISW.

Наблюдателите означават, че съветските медии не престават да настояват, че техните сили в този регион сполучливо се пазят от опитите на украинско нахлуване.

Според военният специалист Сергей Кузан, сега украинските военни изучават руската отбрана преди началото на контраофанзивата. То ще се счита за сполучливо, в случай че съумеят да стигнат до Азовско море.

Бившият пълководец на полка " Азов ", майор във ВСУ Максим Жорин, удостовери триумфите на 3-та обособена щурмова бригада под Бахмут. Според него, украинските сили сега се закрепват на позиции, върнати от окупаторите, само че съперникът към момента има огромно преимущество във връзка с персоналния състав, боеприпасите и авиацията.
Русия са изстреляли 8 ракети, 4 от тях - " Искандер "
В последните дни съветските окупатори са изстреляли осем ракети на украинска територия, в това число четири крилати ракети  " Искандер ", заяви още Генералният щаб на ВСУ.

Руснаците са атакували и с 35 ирански дронове от вида " Шахед ". Украинското Противовъздушна отбрана е свалило две ракети и 20 дрона. Руснаците са извршили и 92 авиационни удара и 45 обстрела с артилерия против позициите на украинските войски и обитаеми места. Има и цивилни жертви, и разрушени частни домове.

" Вероятността от ракетни и авиационни удари върху цялата територия на Украйна остава доста висока ", акцентират от Генералния щаб.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР