Украинската армия изрази опасения от нарастващата заплаха от нова руска

...
Украинската армия изрази опасения от нарастващата заплаха от нова руска
Коментари Харесай

Има нарастваща заплаха от нова руска офанзива от Беларус

Украинската войска изрази опасения от " възходящата опасност " от нова съветска атака от територията на Беларус - северната съседка на Украйна, която послужи като тилова база на съветските сили за нахлуването им в страната в края на февруари, заяви Франс прес.

" Агресивната реторика на военните и политическите водачи на Русия и Беларус се ускорява ", съобщи пред медиите Олексий Громов от генералния щаб на украинските въоръжени сили. Според него " нараства опасността съветските въоръжени сили да възобновят офанзивата на северния фронт ".

Москва и Минск сътвориха през последните дни взаимни военни сили, отбелязва Агенция Франс Прес. По оценки на Громов " този път офанзивата може да (започне) на запад, от беларуската граница, с цел да се отрежат главните пътища за доставка на задгранично оръжие и военно съоръжение " за Украйна, изключително през Полша. По-рано през вчерашния ден беларуската работа за сигурност Комитет за Държавна сигурност (на СССР) заяви за " увеличение на разследващите действия от украинска територия, за ежедневни опити за нарушение на беларуското въздушно пространство ".

" За страдание обстановката се развива доста съществено в южна посока ", сподели шефът на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Иван Тертел, без да даде детайлности. В понеделник беларуското министерство на защитата разгласи, че Русия ще разположи в страната " до 9000 бойци " и към 170 танка като част от новата взаимна военна група на двете страни. Създаването на тази група, която има за задача да пази границите на Беларус против хипотетична украинска опасност, беше оповестено предходната седмица, на фона на съветските военни неуспехи в Украйна напоследък, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР