Украинската армия използва във вторник доставени от САЩ ракети с

...
Украинската армия използва във вторник доставени от САЩ ракети с
Коментари Харесай

Политико: Украйна ударила по Луганск с ATACMS

Украинската войска употребява във вторник доставени от Съединени американски щати ракети с по-голям обхват , с цел да удари девет съветски хеликоптера в Източна Украйна, откакто Вашингтон скрито изпрати оръжията през последните седмици, написа Политико.

Доставката и потреблението на бойното поле, доказано от двама души, осведомени с този ход, бележи огромно усилване на отбраната на Украйна от страна на администрацията на Съединени американски щати, като за първи път дава на войските на Киев способността да нанасят удари по съветски цели надалеч зад фронтовите линии.

Президентът Джо Байдън се колебаеше да или ATACMS  поради страх от ескалация на спора. Трансферът демонстрира, че изчисленията на администрацията са се трансформирали след постепенно разрастващата се украинска контраатака.

Двамата души, които потвърдиха прехвърлянето и потреблението в Украйна , получиха анонимност, с цел да обсъдят чувствителни вътрешни разисквания. Вестник Wall Street Journal първи заяви новината, че ракетата е трансферирана и употребена.

Признанието, че ATACMS са в украински ръце и към този момент се употребяват , идва след месеци на секретност към решението на Байдън да изпрати оръжия с по-голям обхват. Украйна разгласи във вторник, че нейните сили са унищожили девет съветски хеликоптера, както и друга военна техника, при офанзива против градовете Бердянск и Луганск в окупираната от Русия Източна Украйна.

Украинските специфични елементи рано във вторник удариха две съветски военни летища , заявявайки, че сполучливо са унищожили девет съветски военни хеликоптера, противовъздушна ракетна система и склад за муниции.

Нападенията, южен град в Запорожка област; и на летище в Луганск, окупиран град в Източна Украйна.

Специалните сили също съумяха сполучливо да повредят пистите на летището , сподели Украйна, в това, което назова " Операция Dragonfly ".

" Складът за муниции в Бердянск детонира до 4 сутринта. Детонацията в Луганск продължи до 11 часа. Загубите в живата мощ на съперника възлизат на десетки убити и ранени. Телата към момента се изваждат от руините ", се споделя в изказване на украинските сили за специфични интервенции.

Байдън съобщи решението си да изпрати ракетите на 21 септември с украинския президент Володимир Зеленски. Байдън сподели, че Украйна ще получи версия на ATACMS, но не разновидността с огромен обхват.

Решението идва и откакто администрацията е повишена угриженост по отношение на, което може да бъде най-голямото съветско придвижване от месеци.

През миналата седмица съветските сили започнаха поредност от в Авдеевка в източната област Донецк, само че бяха отблъснати с огромни загуби.

През идващите седмици се чакат още офанзиви по продължение на стотици километри от украинските фронтови линии , което прави сериозно Украйна да разполага с ATACMS с по-голям обхват, с цел да удря летища и хранилища за муниции, с цел да притъпи всички съветски логистични преимущества.

Новината може да постави завършек на повече от година рецензии от страна на проукраински бранители, които твърдяха, че Съединени американски щати е трябвало да доставят ATACMS на Украйна доста по-рано. Киев искаше ракетите да нападат по-ефективно съветски цели в Украйна и стартира акция за въздействие, с цел да окаже напън върху администрацията да ги съобщи.
 Лондон: Русия е почнала координирана атака, само че без упования за триумф
Лондон: Русия е почнала координирана атака, само че без упования за триумф

Атаката се организира от голям брой моторизирани батальони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР