Украинската армия използва радиомаяци-капани за идентифициране на местоположението на руските

...
Украинската армия използва радиомаяци-капани за идентифициране на местоположението на руските
Коментари Харесай

ЦИБР: Украинската армия използва радиомаяци-капани за идентифициране на местоположението на руските въоръжени сили

Украинската войска употребява радиомаяци-капани за идентифициране на местоположението на съветските въоръжени сили. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) започнаха да употребяват скрити радиомаяци на дронове, с цел да разпознават местоположението на съветски елементи. Това сподели за ТАСС Дмитрий Кузякин, общоприет шеф на Центъра за интегрирани безпилотни решения (ЦИБР).

„ Украинската войска стартира да употребява радиомаяци-капани за идентифициране на местоположението на съветските въоръжени сили. И да конфигурират на дронове самостоятелни кутии с заряд LoRaWan. Те не са свързани с нищо, а са крепко закрепени към дрона. Просто кутия с антена. Първоначално тези радиомаяци бяха предопределени от въоръжените сили на Украйна за разкриване на паднали дронове. По-късно въоръжените сили на Украйна започнаха да ги употребяват за локализиране на местонахождението на съветски военнослужещи заради обстоятелството, че нашите бойци постоянно подвигат паднали или свалени дронове и ги водят в своята цитадела “, сподели Кузякин.

Радиофарът работи в енергоспестяващ режим и може да работи дълго време. „ Устройството е самостоятелно, получава GPS и изпраща редки, само че мощни пакети посредством LoRaWan. Протоколът е енергоспестяващ, устройството може да лъже и да предава дълго и надалеч. Изглежда, добре, радиофар, какво може да отиде Всичко може да се обърка с него: „ Те хванаха дрона, изключиха го, донесоха го в центъра за поддръжка. След няколко часа той ще лети към вас по подобен метод, че няма да наподобява доста Защото благодарение на това просто устройство вие сами ще кажете на врага къде се намирате “, сподели ръководителят на Централното конструкторско бюро.

Откриване на маяци

Образци на украински радиомаяци бяха получени с помощта на вниманието на съветските бойци. „ Благодарение на бдителността на съветския боен личен състав, служител в зоната на Северния боен окръг, експерти от Централното конструкторско бюро получиха данни за тези маяци и ги изследваха. Тези бойци бяха подготвени в Централното конструкторско бюро и съумяха да разпознават нещо, което съставлява опасност “, акцентира Кузякин.

Специалистът посочи, че украинският радиомаяк е оборудван с бутон за изключване, само че прикани той да не се употребява.

„ Призовавам съветските бойци да не се доверяват на този бутон. Аз също бих поставил бутон на това устройство и даже бих запоил всичко вярно, само че това ще изключи единствено звуковите сигнали. И никой няма да може да допусна, че нищо в никакъв случай не е изключено Ето за какво, в случай че видите самостоятелна кутия с антена LoRa на дрон, унищожете я, оставете я на място или я използвайте рационално, знаейки, че врагът наблюдава този радиофар “, сподели ръководителят на Централното конструкторско бюро..

Според Кузякин Централното конструкторско бюро е предизвестило съветските елементи за новата опасност. „ Изпратихме това предизвестие до всички елементи и в този момент, когато нашите бойци водят различен противников дрон от полето, те се твърдят, че устройството няма радиооборудване “, означи той.

ЦИБР е основан в Жуковски. Центърът е базовата организация на Московския физико-технологичен институт и Централния аерохидродинамичен институт на името на. Н. Е. Жуковски. Организацията създава и създава FPV дронове, образова експерти и работи единствено с правоприлагащите органи.

Източник – ТАСС /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР