Украинската адвокатка Ирина Ноздровска беше намерена мъртва няколко дни след

...
Украинската адвокатка Ирина Ноздровска беше намерена мъртва няколко дни след
Коментари Харесай

Намериха удавена известна украинска юристка

Украинската адвокатка Ирина Ноздровска беше открита мъртва няколко дни откакто съумя да се пребори против освобождението от пандиза на мъжа, умъртвил сестра й Светлана, написа обстоятелства.бг.

Делото закупи необятна гласност в Украйна, защото наказаният Дмитро Росошански е племенник на областен арбитър от Киев. 38-годишната юристка е получавала многократни закани за живота поради намесата си по делото.

Ирина Ноздровска изчезва безследно на 29 декември 2017 година За последно беседва с майка си към 17 ч., след което телефонът й се оказва изключен. Близките и сътрудниците на Ноздровска се пробват да открият следите й в продължение на три дни.

На 1 януари 2018 година тялото на Ноздровска е открито в река в региона на Киев. По предварителни данни на следствието евентуално дамата е била бутната във водата от мост. Основната версия на полицията е ликвидиране, обвързвано с правозащитната й активност.

Заплахите против Ноздровска стартират поради делото за убийството на нейната сестра - Светлана Сапатинска. На 30 септември 2015 година 26-годишната жена е сгазена от автомобил, каран от Росошански. В момента на злополуката, мъжът е бил под въздействието на наркотични субстанции. По това време чичо му е ръководител на Районния съд на Вишгород, област Киев.

Въпреки че няма подозрения за виновността на причинителя, делото се проточва към 2 години. Ирина Ноздровска се включва персонално в процеса, с цел да пледира за ефикасна присъда против Росошански. Мъжът получава присъда от 7 години отнемане от независимост, която апелира пред Апелативния съд в Киев на 27 декември.

Защитата на Росошански съвсем съумява да му обезпечи освобождение от пандиза посредством прошка. Все отново Апелативният съд взема решение да върне делото за преразглеждане на първа инстанция и удължава ареста на наказания с още 60 дни.

Два дни по-късно е осъществено покушението против Ирина Ноздровска.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР