Украинска контраофанзива тази пролет може да обърне хода на войната.След

...
Украинска контраофанзива тази пролет може да обърне хода на войната.След
Коментари Харесай

„Гардиън“ с прогноза: Как ще се развие войната в Украйна през 2023 г.

Украинска контраатака тази пролет може да обърне хода на войната.

След като преди малко прекарах една седмица в Киев, ми е пределно ясно, че тази пролет и лято евентуално ще бъдат време за решение на украинската победа, сподели Тимъти Гартън Аш за „ Гардиън “.

Тимъти Гартън Аш е историк, политически журналист и колумнист на " Гардиън ". Последната му книга: Homelands: A Personal History of Europe излиза идната седмица. В момента

Русия към момента има стратегическата самодейност на изток, до момента в който Украйна изпитва рисков дефицит на муниции за постсъветското си въоръжение.

Но плануваната украинска контраатака напролет, при която ще се употребяват нови бригади, оборудвани и подготвени на Запад, може да обърне хода на събитията. Ако украинските въоръжени сили съумеят да навлязат на юг от Запорожка област до Азовско море, те биха могли да разделят съветските окупационни сили на две и евентуално да застрашат Крим. Очевидно е, че с този курс е обвързван по-голям риск, само че и по-голяма опция за реализиране на мир. Това, а не дългата война на изток, е най-хубавият късмет за Украйна да се сложи в позиция да договаря от позицията на силата.

Както чух украинските водачи да акцентират неведнъж, както в Киев, по този начин и на Мюнхенската конференция по сигурността предишния уикенд, бързината е от значително значение. Ако западната военна и икономическа поддръжка идва прекомерно постепенно, времето ще работи в интерес на Владимир Путин. Това е едно от доста дребното неща, които английското държавно управление е направило вярно напоследък. Но е належащо това възприятие за неотложност и същински ангажимент към украинската победа да бъдат споделени както от Съединените щати, по този начин и от другите огромни европейски сили. Тук би трябвало да има известни подозрения. Настояването за увеличение на поддръжката, с цел да се даде опция за бързо отвоюване на огромни елементи от територията на Украйна, не е единствено честен или прочувствен мотив. Това е стратегическо схващане, че украинските победи на бойното поле са причина за реализиране на дълготраен мир.

Руснаците се готвят за дълга война - минават към режим на оцеляване

Тази война ще продължи доста дълго - това чувство обзе руснаците в края на 2022 година Повечето от тези, които желаеха да изоставен страната, към този момент са я напуснали. Останалите, мислещата част от популацията, ще се опитат да се приспособят към събитията в страна, в която даже децата са подложени на наложителна агитация в учебните заведения, споделят Андрей Солдатов и Ирина Бороган. Те са съветски проверяващи публицисти и създатели на книгата " The Compatriots: The Brutal and Chaotic History of Russia’s Exiles, Émigrés, and Agents Abroad ".

През 2023 година спомагателното възприятие ще бъде страхът на тези, които с възторг са отишли на война и в този момент се връщат назад. Много от тях ще бъдат гневни и разочаровани и способни на по-нататъшно принуждение.

Хората ще преминат към тиха тактика за оцеляване - нещо познато на руснаците, които помнят Съветския съюз. Ще има бягство в фамилния живот, към тихи диалози в кухните, към навика да внимаваш какво казваш обществено и по телефона или в обществените мрежи. Накратко, да се държи наведена глава.

Чувалите с трупове, идващи в съветските градове и села, няма да усилят съчувствието към тежкото състояние на украинците. Тази страна постоянно е имала проблеми с връзката си с световния свят, подчертани от вековната национална неуравновесеност за това къде принадлежи Русия - в Азия или в Европа. Сега, когато връзките със Запада са прекратени за доста години напред, въпросът е отчасти решен.

Тази композиция от меланхолия и отчуждение евентуално е близка до това, което са изпитвали германците през втората година на Първата международна война или иракчаните по време на доста дългата, жестока и безсмислена война с Иран. Но има разлика: връзката с световния свят и истината за войната към момента съществува, с помощта на интернет и съветските публицисти в заточение, които имат милионна публика в страната.

След като войната е в задънена улица, би трябвало да обновим договарянията за мир

През годината, откогато Русия нахлу в Украйна в нарушаване на интернационалното право, бяха убити стотици хиляди бойци и към 8000 цивилни жители. Войната в Украйна се трансформира в прокси война сред Съединени американски щати и НАТО, от една страна, и Русия, от друга. Докато НАТО и неговите съдружници водят икономическа война и масирано доставят все по-тежки оръжия на Киев, голямото болшинство от страните по света не вземат страна, съобщи Севим Дагделен, народен представител в немския Бундестаг от „ Левицата “.

Според американския военачалник и ръководител на обединявания комитет на началник-щабовете Марк Мили войната сега е в патова обстановка. Това би трябвало да се употребява като опция за заледяване на спора. Сега е нужен масиран обществен напън върху западните държавни управления, с цел да се откажат от логиката на военната ескалация и да се насочат към дипломацията. Западът носи висока степен на отговорност за ескалацията на тази война и съществува непрекъсната опасност от директно присъединяване. За да спрем тази полуда, се нуждаем от неотложно преустановяване на огъня без предварителни условия.

Инициативите, подети от бразилския президент Лула, Ватикана и Китай, са в вярната посока. А самодейността за черноморско зърно и продължаващият продан на пандизчии демонстрират, че споразуменията са вероятни. Целта на 2023 година би трябвало да бъде възобновяването на договарянията сред Украйна и Русия, защото съгласно известията през април предходната година те бяха покрай съглашение. Много западни поддръжници явно избират въобще да не поддържат договарянията.

Ние не би трябвало да чакаме повече. Трябва да стартират договаряния и да се спре безсмислената икономическа война, която визира основно популацията в Европа и световния юг.

Украйна към този момент е въоръжена, само че същинското военно тестване през 2023 година ще бъде нейното образование

През последната година акцентът беше подложен върху даването на съоръжение: артилерия, ракетни системи, танкове, а в този момент и самолети. Това беше и е изцяло вярно. В една война на безсилие като тази Украйна би трябвало да размени и добави износеното, развалено или унищожено съоръжение с нов и по-добър комплект. Освен това Украйна образува нови бригади, с които има намерение да реализира обилни пробиви по-късно тази година, с цел да си върне териториите, предвижда Франк Ледуидж, юрист и някогашен боен, служил на Балканите, в Ирак и Афганистан.

Украинските бойци демонстрираха, че не се нуждаят от помощ, с цел да поддържат мотивацията и волята си за битка. Също както и руснаците демонстрираха, че даже добре оборудвани войски ще бъдат победени в актуалната война, в случай че им липсват добър морал, водачество и образование - качества, които са в дефицит.

Но превъзходното съоръжение и моралът ще ви отведат единствено до такава степен. През миналата година Украйна взе страшни жертви. Най-малко 100 000, в това число в най-хубавите и най-опитните си елементи. бучението е от значително значение, изключително за механизираната война с Общовойскови пердах - бойци, танкове и артилерия, работещи в синхрон - нещо което украинците би трябвало да овладеят, в случай че желаят да победят Русия.

Западните страни се засилват, като единствено Англия има за цел да приготвя за бойни дейности до 30 000 украински бойци годишно. Но актуалните старания са незадоволителни, като до момента са подготвени едвам 10% от украинските сили. НАТО би трябвало да продължи да поставя съществени старания за образованието. Това ще подсигурява, че Украйна ще може да разгърне бойния капацитет на своите новооборудвани бригади, да реализира забележителна победа през тази година и да се пази в бъдеще.

Този спор ще дефинира 21-ви век

Когато Русия нахлу в моята страна, нейното управление беше ненадейно от единството на Украйна и нейните западни съдружници. Кремъл вярваше, че армията му може да стигне до Киев за няколко дни. Кремъл сгреши, споделя Андрий Ермак, началник на Службата на украинското президентство.

Украинските въоръжени сили и народът на страната опазиха нашите земи с невероятна смелост, за която историците, когато имат време, ще пишат разкази за подвиг, вдъхновяващи бъдещите генерации. Нашите западни съдружници видяха, че този ужасяващ спор съставлява повратна точка в историята.

Украйна и нейният народ стоят на фронтовата линия на спор, който ще оформи 21-ви век, тъкмо както Първата и Втората международна война обрисуваха историята на предходните 100 години. Повярвайте ми, когато споделям, че нашата борба е и вашата борба. Ако Украйна не победи, нашият изгубен живот ще се трансформира във ваш изгубен живот.

Ако Русия надделее, сигурността на Запада и интернационалният ред, учреден на правила, който той поддържа, ще бъдат разрушени. Мога да ви уверя, че Русия няма да спре, в случай че въоръжените ѝ сили съумеят в Украйна. Ако на Русия бъде разрешено да успее, този спор няма да завърши в рамките на моята страна.

Руското управление схваща само от мощ. Колкото по-агресивен и изчерпателен е отговорът на Запада, толкоз по-бързо ще завърши тази война. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР