Украинката Оля Херкулес и рускинята Алиса Тимошкина са дългогодишни приятелки,

...
Украинката Оля Херкулес и рускинята Алиса Тимошкина са дългогодишни приятелки,
Коментари Харесай

Украинка и рускиня с общ проект - „Готвим за Украйна“

Украинката Оля Херкулес и рускинята Алиса Тимошкина са дългогодишни приятелки, които живеят в Лондон. И двете са професионални готвачи. Въпреки че са от двете враждуващи народи, младите дами сплотиха напъните си и сътвориха самодейността " Готвим за Украйна "  за набиране на средства за УНИЦЕФ. 

Кампанията събира хората над елементарния акт да споделят храната си. Събраните средства от другите кулинарни събития ще бъдат дарени за украински фамилии. Освен това, самодейността насърчава хората да се срещнат с украинската кухня и просвета, да опитат украински и съветски ястия.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Alissa Timoshkina (@alissatimoshkina)

Алиса споделя, че в началото след новините за съветската инвазия в Украйна е почувствала виновност и позор, само че по-късно е намерила сили в себе си да обърна обстановката в принос и идея в помощ на нуждаещите се. Така храната на двете национални култури се трансформира и в дипломат за мира, оповестява Euronews. 

„ Може да сте ресторант или кетъринг компания или просто майка или татко, който обича да пече, може да извършите ликвидация в учебно заведение с украинска храна. Така работим ние, хората готвят и събират пари за самодейността в помощ на украинците “, изясни Оля.

„ Готвим за Украйна “ провежда събитие в театъра на Британската библиотека на 22 март, с цел да повдигне тематиката пред обществото и да показа невероятната украинска храна, която толкоз елементарно минава границите на страните в сърцата на хората.

 

До момента акцията е събрала над 280 000 евро. Дарения може да направи и всеки различен ето тук: here.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР