Украинецът Олександър Усик направи огромно впечатление на боксовия свят с

...
Украинецът Олександър Усик направи огромно впечатление на боксовия свят с
Коментари Харесай

Религиозен боксьор прави фурор на ринга


Украинецът Олександър Усик направи голямо усещане на боксовия свят с успеха си над Марко Хук в 1/4-финалите на веригата Световни боксови суперсерии в Берлин през предишния уикенд.

Здравенякът от полутежка категория по този начин и не даде мотив за никакво подозрение в превъзходството си над германеца с босненско родословие, който използваше и неразрешени способи, само че без триумф.

Невинаги обаче Усик е бил толкоз здрав и несломим, споделя неговата майка Надежда Петровна. Тя споделя, че Саша се е родил много посърнал и животът му е бил подложен на непрекъснат риск като дребен.

" Постоянно боледуваше, а на 7-ата си година се разболя от тежка форма на туберкулоза. Лежа една година в болница. Сърцето ми се късаше, а лекарите не даваха прогнози дали ще оцелее.

Още невръстно хлапе, той стартира мощно да има вяра в Бога, откъдето идва и сегашната му набожност. Може да се каже, че Бог и спорта избавиха живота му ", споделя майката на боксьора, който преди всяко излизане на кръга целува дървено кръстче, с което остава и на кръга.

Сега на Усик му следва полуфил, като неговият противник ще бъде избран на 30 септември в среща сред латвиеца Майрис Бриедис и кубинеца Майк Перес. В Световните боксови суперсерии на спечелилия се връчва лъвския къс от общия награден фонд от 50 милиона $ и купа на името на Мохамед Али.

" Провокациите на Хук нямат късмет да съумеят при мен. Аз почитам Негово величество бокса и не бих си разрешил никаква неджентълменска постъпка, даже и да съм предизвикан. Видяхте, че той се опита да ме извади от равновесие още на кантара, само че аз му отговорих на кръга уместно.

Господ дава на човек това, което заслужава и не му праща тествания, на които няма да издържи. Ще продължа да се апелирам да ми оказва помощ в преследването на задачата ", споделя самият Усик.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР