Ужасяваща катастрофа с бус и две коли край Стара Загора

...
Ужасяваща катастрофа с бус и две коли край Стара Загора
Коментари Харесай

По чудо няма пострадали след неприятен инцидент край Стара Загора СНИМКИ

Ужасяваща злополука с бус и две коли край Стара Загора стана преди обед през днешния ден - за радост няма потърпевши.

Ситуацията се разиграва в непосредствена непосредственост до Основно учебно заведение " Христо Ботев " в село Загоре, научи GlasNews.bg. По първична информация лидерът на буса е карал с превишена скорост и не е съумял да вземе завоя. Той е счупил преградните заграждения, които са пред входа на учебното заведение, след което връхлита два леки автомобила. Едната от ударените коли е съществено потърпевша - нанесени са голям брой материални вреди. Водачката чака Пътна помощ да изтегли возилото от пътя.

Мария Иванова, шофьорката на едната от блъснатите коли, описа пред GlasNews.bg, че завоят в сектора постоянно се взима с несъобразена скорост - това е притеснително, защото в междучасията учениците излизат на открито и има евентуална заплаха да се случи драматичен случай. Неведнъж са подавани сигнали до Община Стара Загора с искане да се сложи гърбица върху пътното платно, с цел да се обезопаси региона. Сигналите обаче остават неудовлетворени, от общината изтъквали повода, че е основен път.

" Не мога да се съглася, че това е причина да не се сложи гърбица или да се обезопаси платното. Има доста основни пътища, на които са сложени гърбици. Това не може да бъде опрощение ", безапелационна е Мария Иванова, която задава въпроса: " Какво щеше да се случи, в случай че бяхме в междучасие? Децата излизат на тротоара, вървят до магазина - би трябвало ли да се случи нещо по-лошо, с цел да се вземат ограничения? ".

Мария показа още, че не за първи път се случват произшествия в сектора. " Днес блъснаха колите, а на следващия ден може да е дете ", споделя тя.

Към този миг няма данни дали водачът, предизвикал мелето, е тестван за алкохол, а дали Община Стара Загора ще вземе съответни ограничения за попречване на пътните произшествия в региона на учебното заведение - предстои да разберем. 

Екипът ни разполага със фотоси от случая, вижте ги:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР