Ужасът в Турция няма край. Земетресение с магнитуд 5,0 по

...
Ужасът в Турция няма край. Земетресение с магнитуд 5,0 по
Коментари Харесай

Ужасът няма край! Турция отново се разтресе

Ужасът в Турция няма край. Земетресение с магнитуд 5,0 по Рихтер раздруса южната провинция Кахраманмараш в Турция рано сутринта в 05:53 ч. (04:53 ч. българско време), заяви Службата за ръководство на бедствия и изключителни обстановки (АФАД).

По данни на обсерваторията Кандили, в Истанбул земетресението с било с магнитуд 5,1 и е с епицентър Дьонгел, Кахраманмараш.
-->
Земетресението е било записано на дълбочина от 6,95 километра.

В региона са регистрирани още няколко вторични труса. Земетресение с магнитуд 3,9 съгласно данни на АФАД и 4,0 съгласно данни на обсерваторията Кандили е станало в квартал Онисубат в Кахраманмараш в 07:39 часа.

След двете опустошителни трусове в Кахраманмараш, Югоизточна Турция, вторичните земетресения не престават да засягат региона и страната. Стотици хиляди жители не престават да живеят в палаткови лагери, фургони и краткотрайни подслони. Много от тях излязоха на открито през нощта, заради основаната суматоха и нерешителност след трусовете.

Турция към момента се бори с последствията от опустошителните трусове от 6 февруари в южния район на страната, които взеха минимум 45 089 жертви.

Някои развалени здания в региона са разрушени след вторичните земетресения, няма данни за убити или ранени.

Земетресенията от 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6, с център Кахраманмарас, засегнаха към 13,5 милиона души в 10 други провинции, в това число Хатай, Газиантеп, Адияман, Малатия, Адана, Диарбекир, Килис, Османие, Шанлиурфа и Елазиг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР