Уимбълдън се завърна вчера, 3 юли, с велики тенисисти от

...
Уимбълдън се завърна вчера, 3 юли, с велики тенисисти от
Коментари Харесай

Колко по-скъпи са храните и напитките на Уимбълдън тази година

Уимбълдън се завърна през вчерашния ден, 3 юли, с велики тенисисти от целия свят, които се състезават за славата на спечелването на влиятелния шампионат. Световноизвестното спортно събитие към този момент ни направи очевидци на това по какъв начин редица велики имена отпадат от надпреварата, в това число Винъс Уилямс и Коко Гауф, както и Ник Кирьос, който се отдръпна след травма на китката си.

И до момента в който тазгодишните звезди на тениса ще се борят на кортовете, феновете пък ще се борят с възходящите разноски за храни и питиета на шампионата. С покачващите се разноски за живот и поскъпването на стоките и услугите, се оказва, че и Уимбълдън не прави изключение. Снимки на менюта от тенис шампионата бяха оповестени в обществените мрежи и шокираха почитателите с много високите си цени.

Бутилка Stella Artois от 330 мл да вземем за пример е оповестена за колосалните 9.70 английски лири. Същата е цената и на спиртните питиета, като кенче от Pimm`s с вино или джин с тоник също костват 9.70 английски лири, разкриват от Metro.

Една наливна бира е на цена сред 7.20 и 7.55 английски лири, откакто предходната година е струвала между 6.10 и 6.50 паунда, до момента в който бутилките бира се оферират от 6.50 английски лири нагоре. Междувременно безалкохолните питиета също са доста скъпи - бутилка минерална вода се предлага за 2.65 английски лири, а кенче Coca-Cola Zero костват 2.25.

На почитателите е позволено да носят лични алкохолни питиета, само че това е лимитирано до една бутилка вино или шампанско или две кенчета бира или смесени спиртни питиета на човек.

Що се отнася до храната, пакетче Haribo, Skittles или Minstrels коства 4.20 английски лири, а наденичката е 4.80. Традиционните за Уимбълдън ягоди и сметана са едни от най-евтините продукти в менюто - единствено 2.50 английски лири, като цената остава същата от 2010 година Организаторите настояват, че по време на шампионата се употребяват към 200 000 порции ягоди и сметана.
 Снимка 624981

А другояче, защитаващият купата си Новак Джокович беше измежду огромните имена през първия ден, когато победи Педро Качин с 6:3, 6:3, 7:6 (7:4) след 80-минутно закъснение в дъжда. " Определено беше разочароващо, както за нас играчите, по този начин и за тълпата, която ни чакаше ", сподели Джокович.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР