“Уимбълдън” е най-старият тенис турнир в света и се е

...
“Уимбълдън” е най-старият тенис турнир в света и се е
Коментари Харесай

Зад кулисите на “Уимбълдън”: Защо има ананас върху купата?

“Уимбълдън” е най-старият тенис шампионат в света и се е утвърдил във времето като най-престижното събитие в календара. Всеки един почитател мечтае най-малко един път да гледа онлайн дуел на централния корт, а за всеки играч е необикновено възприятието даже да запише една победа и да остави някаква диря в историята на тази величествена сцена.

Съответно купата в мъжкия шампионат (за дамите има салатиера) е една от най-иконичните в спортния свят въобще, само че един дребен подробност от нея продължава да буди интерес - за какво на върха на трофея има дребен ананас? Причината е леко високопарна, само че надали е задоволителен мотив да се загуби от емблематичния искра на шампионата.

Не прекомерно знае се, само че при започване на провеждането на “Уимбълдън” тенисът към момента е бил благороден спорт. През XVII век ананасът е извънредно рядко срещан и много безценен плод в Англия, тъй че самата му консумация е била считана за сериозен разкош и проява на забележително финансово състояние.

Въпреки това доста от почитателите още се чудят за какво ананасът е върху купата, а не ягода, откакто това е обичайното ядене за феновете в “Ол Ингланд клъб”…
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР