Уилиам Чолов и Рами Киуан ще се изправят в директен

...
Уилиам Чолов и Рами Киуан ще се изправят в директен
Коментари Харесай

Уилиам Чолов и Рами Киуан в български финал на купа Странджа

Уилиам Чолов и Рами Киуан ще се изправят в пряк конфликт за златния орден от 74-то издание на Международния шампионат за Купа „ Странджа ". Националите ни доближиха до финалния мач от конкуренцията при 75-килограмовите и по този начин донесоха поредна порция положителни страсти за почитателите, които се събраха на трибуните в зала „ София ".

Чолов преодоля съпротивата на узбекистанеца Хавасбек Асадулаев в доста равностойна борба с 3:2 гласа. Българинът сподели темперамент и съумя да обърне срещата, откакто изостана в първия рунд. Във втория и третия обаче той доминираше на кръга и справедливо взе огромна победа.

На другия кръг Рами Киуан пък отстрани казахстанеца Нурканат Раис, който е медалист от международни шампионати. Националът ни бе доста безапелационен в представянето си и взе борбата с 4:1 гласа. Така бе завършен и българският край в неделната стратегия.

Радослав Росенов съкруши с 4:1 гласа Шункор Абдурасулов (Узбекистан) в зала „ София " и продължава отбраната на трофея си. 5-кратният европейски първенец за подрастващи се поздрави с красива победа, пристигнала и с цената на аркада над лявото око. Това обаче не пречупи Росенов, който макар нежната си възраст от 19 години сподели темперамент и продължава стремително напред. В неделя Радо ще се изправи против различен узбекистанец – Адхамжон Мухидинов.

След извършените полуфинали през днешния ден, България излъчи цели 8 финалисти на „ Странджа ". В неделя ще забележим в спор за златните медали Севда Асенова (48), Станимира Петрова (54) и Светлана Каменова (57) при дамите. При мъжете, с изключение на Уилиам Чолов и Рами Киуан, трофеи ще нападат Ясен Радев (54), Хавиер Ибаниес (57) и Радослав Росенов (60). С бронз пък се поздрави Ергюнал Себахтин (48).




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР