Уикендът ще започне с лятно време, а в неделя ще

...
Уикендът ще започне с лятно време, а в неделя ще
Коментари Харесай

До 25 градуса в събота, кога се връща зимата

Уикендът ще стартира с лятно време, а в неделя ще се появи есента. Следващата седмица се чака захлаждане и зимата ще ни подсети, че към момента не си отишла.През нощта против събота облачността в множеството региони ще се раздра, по-значителна ще се задържи в северозападните региони, където ще превали дъжд. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 5 и 10 градуса.

В първия ден от уикенда южният вятър ще се усили .

Ще бъде стремителен, след обяд в Източна България и в регионите, наоколо до северните скатове на планините ще е мощен и плевел. Облачността ще е променлива – най-вече междинна и висока. През деня ще е съвсем без превалявания, а повече слънчеви часове ще има над Западна България. С южния вятър ще настъпи сензитивно стопляне: оптималните температури ще са най-вече сред 20 и 25 градуса.

Над Черноморието

облачността ще е променлива, без превалявания. Вятърът от юг-югозапад последователно ще се усилва и по здрач тук-там към този момент ще е плевел. Максималните температури ще са най-вече сред 18 и 23 градуса, малко по-ниски в крайните северни региони. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е от 2 бала по южното крайбрежие, до 3-4 по северното.

В планините

ще е прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и плевел до ураганен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива и на обособени места ще превали дъжд. Ще е по-топло с оптималната температура на височина 1200 метра – към 16 градуса, на 2000 метра – към 9.

През нощта против неделя и

в неделя ще доминира облачно време .

От запад на изток ще превали, по линията на преминаващия леден атмосферен фронт, краткотрайно преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Ще има гръмотевична активност, вероятни са и градушки.

Силният югозападен вятър ще се смени с сдържан северозападен, в североизточните региони – север-североизточен. Ще стартира бързо намаляване на температурите, сензитивно ще бъде в Северна България, изключително в североизточните региони, където по-късно денем в неделя дъждът ще се примеси със сняг.

В началото на идната седмица

времето ще остане доста динамично, с условия за превалявания и вятър с изменяща се посока. В понеделник преваляванията ще са най-вече от дъжд, по-слаби спрямо неделя; вятърът краткотрайно ще бъде най-вече от изток.  Максималните температури ще бъдат сред 6 и 13 градуса, за София към 10 градуса.

Привечер и през нощта против вторник от югозапад преваляванията още веднъж ще се засилват. Във вторник още веднъж ще има превалявания тук-там, като се чака да вали и сняг в някои региони, а температурите ще са по-скоро зимни – сред 3 и 9 градуса.

В сряда

температурите още малко ще се намалят, като в Западна и Северна България се чакат слаби валежи от сняг. И в четвъртък ще остане студено с валежи, най-вече от сняг. От петък преваляванията ще стартират да стопират, а температурите постепенно да се покачват, като в събота и неделя ще доближат към 9-13 градуса.

 

vesti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР