Уиджа (Ouija), наречена още Говореща дъска или Спиритическа дъска, представлява

...
Уиджа (Ouija), наречена още Говореща дъска или Спиритическа дъска, представлява
Коментари Харесай

Сеанс с Уиджа – не правете това сами!

Уиджа (Ouija), наречена още Говореща дъска или Спиритическа дъска, съставлява дървена повърхност, върху която са изписани числата от нула до 10, буквите от писмеността, както и думите „ да “, „ не “ и „ довиждане “. Уиджа е основана в края на деветнадесети век, от американския бизнесмен Елиджа Бонд (Elijah Bond). Отначало, изобретателят я позиционирал като домашна мистична игра, заявявайки, че Уиджа се превежда като „ добър шанс “ от древноегипетския език. Според друга версия, името на Спиритическата дъска е формирано от френската и немската думи за „ да ”: „ oui ” и „ ja ”, т.е. Ouija. След известно време, известният американски спиритуалист Перл Карен разпространява Уиджа, само че не като домашна игра, а като дъска за сеанси. Елиджа Бонд въобще не бил срещу, защото по-късно продажбите на дъската се нараснали няколко пъти. Много американци желали да се опитат да призоват духовете на мъртвите вкъщи. Уиджа бързо станала известна освен в Америка, само че и в доста други страни. За основаването на такава Говореща дъска е уместно всяко дърво. Тя би трябвало да има гладка и за предпочитане лакирана повърхнина. Показалецът по предписание е изработен от един и същи дървесен тип, както таблата, и е екипиран с лупа. Класическата форма на показалеца е удължено сърце, само че през днешния ден има доста други варианти. Как се употребява Уиджа? За да се провокира дух, който е подготвен да отговори на вашите въпроси, би трябвало да се съберете в група от няколко души. Необходимо е да влезете в тъмна стая през нощта, да запалите свещи или някакъв различен полумрачен източник на осветяване, и да седнете към Уиджа. Показалецът е подложен в средата на Спиритическата дъска. Всички присъстващи го допират с върха на един от пръстите си. След това е належащо да се изиска духът да се появи и да реализира контакт с хората. Четете още: Известен ловджия на призраци умира при странни обстоятелства Невидимият посетител от другия свят би трябвало да стартира да води показалеца по дъската и да дава отговор на въпросите на присъстващите, употребявайки цифри, букви и думите „ дане “. Когато спиритуалистите желаят да завършат ритуала, те би трябвало да се сбогуват с духа, а той от своя страна би трябвало да показалеца на надписа „ довиждане “. Скептиците са уверени, че в случай че показалецът в действителност стартира да “обикаля ” дъската, това е единствено задявка на един от участниците, който движи показалеца с пръсти или магнит. Въпреки това, доста хора, които са употребявали Уиджа, настояват, че духовете в действителност идват и даже могат да дадат отговори на въпроси за бъдещето.


Какви са разпоредбите при приканване на духовете благодарение на Уиджа? Когато се употребява Говорещата дъска, би трябвало да се съблюдават няколко правила. Първо, никога не призовавайте духове в усамотение. Второ, не се опитвайте да разговаряте с умрелия Хитлер, Джак Изкормвача и други отрицателни персони. Всъщност, малко евентуално е техните призраци да ви посетят, само че сходни стремежи могат да провокират интереса на зли духове, с които е по-добре да не се забърквате. Трето, към “гостите от другия свят ” би трябвало да се отнасяте съществено и с почитание. Четвърто, невероятно е да се задават въпроси, свързани със гибелта, да вземем за пример за времето и аргументите за бъдещата ви гибел. И, пето, в случай че духът не желае да дава отговор на никакви въпроси или въобще да поддържа връзка, не го въвличайте. Широко публикувано и е правилно мнението, че в такива сесии би трябвало да вземат участие единствено медиуми, спиритуалисти или опитни хора, които знаят какво вършат. Един елементарен човек, който няма задоволително знания и опит в тази област, може да прояви немарливост и да аргументи неприятности или даже гибел. Така, през 2003 година, седемнайсетгодишната Мелиса Уитакър умира в Небраска. Ученичката е открита да виси обесена в личната си стая. Според родителите на умрялата, Мелиса била радостно и оптимистично момиче, само че всичко се трансформирало, откакто провела сеанс с Уиджа и се пробвала да повика личния си дух … Според окултисти, последвала появяването на тъмния близнак на личността, (противоположност на ангела пазител), който почнал да я преследва, искайки нейната гибел. И най-после съумял …
Съвета ни е – не правете това, без нужните познания и умелост. Въпреки, че на някои им се коства забавно развлечение, това не е безобидно занятие и с него смешка не трябва!
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР