Уганда днес пусна официално в експлоатация първата в страната сондажна

...
Уганда днес пусна официално в експлоатация първата в страната сондажна
Коментари Харесай

Още една африканска страна започна собствен добив на петрол за пръв път в историята си

Уганда през днешния ден пусна публично в употреба първата в страната сондажна платформа за нефт. Както оповестява локалният вестник Daily Monitor, добивът на петрол в тази африканска страна с население от към 45 милиона индивида, стартира в петролното находище Kingfisher в Западната част на страната.

Според изданието, създаването на запасите от това находище, което се управлява от Китайската национална офшорна нефтена корпорация (CNOOC), ще стане значим стадий в развиването на стопанската система на Уганда. Досега страната е внасяла от чужбина целия нефт, който използва.

По информация от Министерството на енергетиката и минералните запаси на Уганда, с изключение на от находището Kingfisher, ситуирано на юг от езерото Албърт, се възнамерява да се добива нефт и в региона на Тиленга, на север от въпросното езеро. Това може да бъде осъществено от френската нефтена и газова група TotalEnergies.

Запасите от нефт на Уганда все още се правят оценка общо на 6,5 милиарда барела, от които 1,4 милиарда барела нефт могат да бъдат извлечени от земята чрез сегашните технологии. В бъдеще Уганда има намерение да добива към 230 хиляди барела нефт на денонощие.

Наличието на ресурси от нефт в региона на езерото Албърт беше доказано преди няколко години от австралийската компания Hardman Resources и нейният англо-ирландски сътрудник Tullow Oil, само че създаването на находищата беше отлагано нееднократно заради неявяване на нужната инфраструктура.
 Нестандартно решение за компенсиране на високата цена на изкуствените торове, ползва Уганда
Нестандартно решение за компенсиране на високата цена на изкуствените торове, ползва тази африканска страна

Растящите цени на торовете вредят на фермерите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР