Уейн Рууни иска да стане мениджър от най-високо ниво като

...
Уейн Рууни иска да стане мениджър от най-високо ниво като
Коментари Харесай

Рууни преди треньорския си дебют: Искам да стана като Лампард и Джерард

Уейн Рууни желае да стане управител от най-високо равнище като някогашните си съотборници в отбора на Англия Стивън Джерард и Франк Лампард, до момента в който се приготвя за първия си мач като краткотраен треньор на Дарби Каунти. Клубът от Чемпиъншип уволни някогашния холандски национал Филип Коку, откакто тимът се смъкна до последно място в класирането и краткотрайно отпред на отбора ще бъде Уаза. Първият дуел на Рууни като управител е против Бристол Сити в събота, само че рекордьорът по мачове за Манчестър Юнайтед и Англия мисли доста по-дългосрочно, въодушевен от назначенията на Лампард в Челси и Джерард в Рейнджърс.

" През последните няколко години ясно дадох да се разбере, че упоритостта ми е да стана управител... изключително с момчета като Стивън Джерард, Франк Лампард и Скот Паркър (Фулъм) всички получиха положителни работни места и да оправят в действителност добре. Не бих бил упорит човек, в случай че кажа, че не желая работата ", сподели 35-годишният Рууни.

Нападателят остава играещ треньор, само че декларираната от него упоритост допуска, че дните му като футболист може да завършват.
" Докато съм на тази позиция, ще си продължа контракта за три години ", пошегува се Рууни.

Wayne Rooney has confirmed his desire to take the Derby manager’s job full-time but says his focus, for now, is on working alongside his interim coaching partners.
— Sky Sports News (@SkySportsNews)
" Знам, че съм в залеза на кариерата си. Ще би трябвало да изчакаме и да забележим какво ще се случи в бъдеще. Засега имам пръст и в двете съблекални - като състезател и се пробвам да управлявам тима, и ще забележим къде ще ни води това ", добави някогашният британски национал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР