УЕФА разкри преждевременно имената на играчите, които попадат в Идеалния

...
УЕФА разкри преждевременно имената на играчите, които попадат в Идеалния
Коментари Харесай

УЕФА разкри преждевременно идеалния отбор и победителите за индивидуалните награди, които трябваше да бъдат обявени утре

УЕФА разкри прибързано имената на играчите, които попадат в Идеалния тим за миналия сезон. По принцип съставът трябваше да бъде разгласен на следващия ден вечер на церемонията, съпътстваща жребия за груповата фаза на шампионата. Европейската централа обаче през днешния ден разгласява на уеб страницата си техническия отчет за миналия сезон и в него участва и въпросната идеална единайсеторка, както и спечелилите за всички самостоятелни оценки. 

Очаквано в състава има най-вече представители на финалистите в последното издание на Шампионската лига. Реал Мадрид и Ливърпул имат по четирима играчи в тази селекция. Тибо Куртоа, Лука Модрич, Карим Бензема и Винисиус Жуниор са представителите на спечелилия в шампионата. Трент Александър-Арнолд, Вирджил ван Дайк, Андрю Робъртсън и Фабиньо са футболистите от Ливърпул. Антонио Рюдигер (Челси), който от новия сезон също е състезател на Реал, Кевин де Бройне (Манчестър Сити) и Килиан Мбапе (ПСЖ) са единствените футболисти, които не са играчи на тимовете, стигали до мача за трофея през май.

Идеалният тим на УЕФА е селектиран от механически комитет, формиран от 23-ма члена, измежду които има национални селекционери и някогашни футболисти.

От същия отчет излиза наяве, че предстоящо Карим Бензема ще получи премията за Играч на сезона, а Винисиус – за Най-добър млад футболист. Тибо Куртоа е Най-добър вратар, а Карло Анчелоти е определен за Треньор на годината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР