УЕФА получи сериозни критики за това, че позволил на генералния

...
УЕФА получи сериозни критики за това, че позволил на генералния
Коментари Харесай

Заради Газпром: Активисти атакуваха на УЕФА и Звезда

УЕФА получи съществени рецензии за това, че разрешил на генералния спонсор на Цървена звезда - " Газпром ", да се завърне в Шампионската лига.

Руската държавна петролна компания беше някогашен сътрудник на УЕФА, само че след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 управителният орган прекъсна взаимоотношенията си с нея.

През предишния сезон още веднъж имаше рецензии към УЕФА откакто същото нещо се случи и в Лига Европа. Тогава звездашите се бяха класирали за втория по мощ евротурнир. Тогава УЕФА съобщи, че това не ги касае и че е въпрос на всеки клуб.

„ След съветското навлизане в Украйна УЕФА беше принудена да прекъсне връзките си с главния си спонсор - съветската държавна петролна и газова компания " Газпром " - съобщи активистката група Fossil Free Football.

„ Тази година „ Газпром “ ще се завърне в Шампионската лига посредством контракта си за спонсорство на фланелки с Цървена звезда. Газпром освен е един от най-големите замърсители в света, само че и приходите му се употребяват непосредствено директно в изгода Русия против Украйна “

" Червена звезда и техният главен спонсор „ Газпром “, който е сертифициран покровител на съветската нападателна война против Украйна, демонстрират, че футболът е по-мръсен бизнес от всеки път ", съобщи групата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР