УЕФА отмени решението си да позволи на руските футболни отбори

...
УЕФА отмени решението си да позволи на руските футболни отбори
Коментари Харесай

УЕФА отново спря от участие юношеските руски отбори и получи благодарност от Украйна

УЕФА анулира решението си да разреши на съветските футболни тимове до 17 години да вземат участие в интернационалните шампионати под егидата на организацията. В края на септември европейската футболна централа реши да смекчи тоталната възбрана за присъединяване на съветски тимове и да разреши на страната да взе участие в Европейското състезание до 17 години през 2024 година.


Това докара до остра реакция от Украйна, а след това и други страни, които оповестиха, че ще бойкотират всички прояви на УЕФА, в които вземат участие съветски тимове. В последна сметка натискът даде резултат и през днешния ден УЕФА разгласи, че се отхвърля от желанието си, въпреки че акцентира " логистични " проблеми. " Няма техническо решение, което да разреши на съветските тимове да вземат участие ", оповестиха от централата.

Киев благодари на УЕФА за днешното решение. " Благодарим на европейските си сътрудници за поддръжката към Украйна. Ние ще продължим да се борим за продължение на изолацията на Русия. Нашата позиция бе чута ", съобщи Украинската футболна федерация.

За момента ФИФА, която също реши да допусне тимовете до 17 години в свои шампионати, не е коментирала днешното решение на УЕФА. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР