УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени

...
УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени
Коментари Харесай

Георги Банов: Наказанието на УЕФА е абсолютно справедливо

УЕФА ни наказа с 85 000 евро санкция и затворени напълно трибуни за европейската подготовка против Чехия. Следващият мач за родните национали също ще се играе пред празни трибуни. Наказание е поради расистките прояви на част от публиката по време на дуела с Англия. В студиото на " Още от деня " тематиката разяснява журналистът Георги Банов.

Георги Банов - публицист: Наказанието на УЕФА е безусловно заслужено. УЕФА си има непоколебим правилник по какъв начин се работи в сходни обстановки. Дисциплинарната комисия на УЕФА сподели една същинска мъдрост.
Банов разяснява, че в тази ситуация проблемите са най-вече с Англия, тъй като британските футболисти търсят скандал.Той даде образец и за други провокации на британските футболисти по време на мачове.

У нас сходни расистки провокации е имало преди години. Български тъмнокожи футболисти не са изпитали расистки изрази от агитките, сподели още журналиста. Въпреки това обаче контролът над хулиганството е занижен и има потребност от засилени ограничения на стадионите.
Георги Банов - публицист: Има част от българските почитатели, които не могат да влязат в европейски игрища полусъблечени поради нацистки знаци. У нас обаче могат.
Вижте целия коментар във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР