Уебсайтовете на гръцкия парламент, на борсата, на министерствата на външните

...
Уебсайтовете на гръцкия парламент, на борсата, на министерствата на външните
Коментари Харесай

Турски хакери удариха сайтовете на гръцкия парламент и други институции

Уебсайтовете на гръцкия парламент, на борсата, на министерствата на външните работи на стопанската система бяха недостъпни в продължение на над един час и половина след хакерска атака на турски хакери, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Отговорност за офанзивата пое екип от турски хакери на име " Анка неферлер ". " Гърция заплашва Турция в Егейско море и в Източното средиземноморие. Сега тя заплашва конференцията за Либия ", написа на страницата във " Facebook " групировката.

Кибератаката бе осъществена в миг, когато либийският пълководец Халифа Хафтар, съперник на приетото от Организация на обединените нации либийско държавно управление, е в Атина за договаряния.

Анкара поддържа с военни средства либийското държавно управление на Файез Сарадж и разгласи, че изпраща войски в Либия, с цел да помогне за отблъскването на силите на Хафтар.

Гръцкото държавно управление не е поканено на конференцията в неделя в Берлин, чиято цел е да задвижи мирния развой в Либия под егидата на Организация на обединените нации. Два дни преди конференцията обаче Мицотакис се срещна в Атина с Хафтар и го прикани да заеме градивна позиция в Берлин.

По време на тази аудиенция Атина още веднъж прикани Европейски Съюз за отменяне на подписания на 27 ноември турско-либийски меморандум за морските граници. Според Гърция той нарушава нейния суверенитет в зони, намиращи се покрай някои гръцки острови.

Но за Анкара този меморандум е отговор на съюза сред Гърция, Кипър и Израел, скрепен на 2 януари с подписването съглашението за построяването на Източносредиземноморския газопровод.

Мицотакис предизвести през днешния ден, че Гърция ще наложи несъгласие в Европейски Съюз на всяко съглашение за мир с Либия, в случай че не бъде анулиран меморандумът сред Анкара и Триполи.

В телефонен диалог с немския канцлер Ангела Меркел гръцкият министър председател изрази неодобрение, че не е поканен в Берлин, само че Меркел му отговори, че конференцията цели да донесе мир и непоклатимост в Либия и няма да се отнася до морските зони в Източното средиземноморие. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР