Удоволствие за всички сетива, което се нарича новогодишна торта с

...
Удоволствие за всички сетива, което се нарича новогодишна торта с
Коментари Харесай

Новогодишна торта с шоколадов мус, ганаш и банани

Удоволствие за всички сетива, което се назовава новогодишна торта с най-любимите съставки, за които можете да си помислите

Необходими Продукти

Блат


● кисело мляко - 200 г
● яйца - 1 бр., огромно
● брашно - 280 г
● захар - 220 г
● олио - 160 мл
● ванилия - 1/2 бр., есенция
● какао - 3 ч.л.
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● орехи - 5 - 6 с.л., смлени

Шоколадов мус


● сметана - 300 мл сладкарска
● бял шоколад - 100 г

Ганаш


● черен шоколад - 100 г
● сметана - 100 мл сладкарска

Още


● банани - 2 бр.
● кокосови стърготини - 1 ч.л.
● компот - 100 мл от дюли

Начин на подготвяне

В купа се разрушават с тел яйцата и захарта. Прибавя се киселото мляко разхвърляно със содата за самун, олиото. Прибавят се пресятото брашно, есенцията ванилия, орехите. Разбърква се добре, отделя се от сместа 1-2 чаши и се поставя какао, разбърква се.

Във форма за торта с диаметър 23 см. се поставя хартия за печене и се сипва от бялата и кафявата примес. Пече се на 180 градуса загрята фурна за 35 минути или до суха съчка.

После се охлажда и разрязва на 3 блата благодарение на конец или нащърбен нож. За шоколадовия мус сметаната се разрушава до меки върхове, прибавя се разтопен на водна баня бял шоколад, разрушава се до хомогенна примес. За сглобяване използваме блат за торта, сиропира се с компот от дюли, шоколадов мус, кръгчета банани, блат и така нататък

Измазва се цялата торта с шоколадов мус, покрая се вършат дребни розички от муса и в центъра се излива ганаш. За ганаша в касерола се сипва сметаната и се начупва шоколада, загрява се на котлона и се отстранява преди да е кипнала. Разбърква се добре и леко се охлажда. Поръсва се с кокосовите стърготини.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР