Удивително е да се докоснеш до един пеещ артист отново,

...
Удивително е да се докоснеш до един пеещ артист отново,
Коментари Харесай

Руши Видинлиев – между Мадона и Кайли Миноуг

Удивително е да се докоснеш до един пеещ актьор още веднъж, след 20-годишна пауза, и да установиш, че той е все по този начин идеален. Че е останал непокътнат от звездоброенето и дребните сметки в изкуството – да постигаш славата за един ден.

Всъщност, през последните години огромните срещи на публиката с Руши Видинлиев са най-вече посредством огромния екран. Неговият най-силен воин – Зак от „ 18 % сиво “, съгласно IMDB е 11-ият облик във филмовата му кариера. Започва през 2005 година с дребна роля в „ Механикът “ с Долф Лундгрен.

Следват няколко сходни уговорката, с цел да се стигне до основните функции в „ Цветът на хамелеона “ (2012) и премията за най-хубав артист от Българската кино академия, „ Времето е наше “ (2018) и „ Снимка с Юки “ (2019). Руши работи и като режисьор, без да стопира да пее и да записва нови авторски песни. Завършва магистърска стратегия за късометражно кино в Ню Йорк, снима реклами и видеоклипове за други актьори.

Споделя, че да играе е най-голямото му предпочитание, само че, за разлика от киното, в музиката самичък движи нещата. И тази независимост, и опцията да бъдеш напълно себе си, е била неизменима част от всяка негова стъпка в музиката. И преди, и в този момент. Сега обаче като че ли крилата са още по-разперени, а полетът е още по-лек. И като че ли (само)иронията е станала по-силна. Най-новият албум е „ Психо “ (2019), а сингълът е „ Несъвършен “.

В две следващи вечери, на 14 и 15 юли, Руши Видинлиев пя навън в лятното кино „ Кабана “. Стотици боготворящи го почитатели, в продължение на 90 минути, бяха приковали цялото си внимание и любов само към него – забравяйки за напитки, телефоните и жегата.

И „ Всичко се връща “, и „ Лъжи ме “, и „ Ти беше “, и „ Онзи “, и безконечната Il Ritmo del Mio Cuore – всяка от тези песни през днешния ден звучи като преди малко основана. С нови, още по-добри аранжименти и с явно по-голямото предпочитание на Руши да бъде онлайн измежду публиката, да я усеща и да дава отговор на нейната спонтанност.

И изненадващото Slow на Кайли, и Erotica на Мадона в „ Хотел две звезди “ си бяха навръх мястото в този „ Бе ге ти ви “ концерт. Далеч от районното, надалеч от баналното, с доста тон и с доста аргументи Руши да е тъкмо тук. И в този момент. И да носи своя минус – всякога добре изпипана продукция. А това си е цяло еднообразие. От друга страна, е една от аргументите да остава подценен на общия декор, ухаещ на боза. Затова, когато се появи нещо по-стойностно, медийната оценка минава всевъзможни граници на пристойно обожествяване.

„ Не имам вяра, че има пиар или селфи на света, които могат да спасят ария или филм, които не допират “, споделя Руши. Не е прав, тъй като, до момента в който има искащи за селфи след концерта, значи, че докосването е реалност.



Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР