Удивителна прилика изскочи от описанието на зам.главния прокурор Борислав Сарафов

...
Удивителна прилика изскочи от описанието на зам.главния прокурор Борислав Сарафов
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Пробвали да убият Гешев точно като Фалконе?

Удивителна аналогия изскочи от описанието на зам.главния прокурор Борислав Сарафов за метода, по който е било планувано покушението против обвинител номер 1 Иван Гешев, и убийството на италианския прокурор Джовани Фалконе преди 31 години и 22 дни. 

Фалконе, както и Гешев, пътува в бронирана кола - не самичък, а със брачната половинка си. Супермощна бомба избухва на автомагистрала А29 в Сицилия, като гърмежът е сбъднат отдалечено, от непосредствен рид. 

Според даните от Сарафов - Иван Гешев е пътувал в посока София, където е трябвало да излети със аероплан към Турция за работна аудиенция от на следващия ден. Фалконе пътува от аерогарата в Палермо към вилата си в деня на атентата. 



От думите на Сарафов стана ясно, че е прекомерно допустимо причинителите на опита Гешев да бъде премахнат, също са боравили по сходен метод - посредством отдалечено задействане на бомбата.

Макар и с доста по-слабо като тротилов еквивалент взривно вещество. Според данните от следствието до момента против Гешев са били натъпкани към 3 кг дружно с железни осколки. Фалконе е погубен с над 1 звук. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР