Ударната група на американския самолетоносач Джералд Р. Форд пристигна в

...
Ударната група на американския самолетоносач Джералд Р. Форд пристигна в
Коментари Харесай

Американският самолетоносач Джералд Р. Форд пристигна в източната част на Средиземно море

Ударната група на американския самолетоносач " Джералд Р. Форд " дойде в източната част на Средиземно море, съобщи АП, като се базира на Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (СЕНТКОМ).

" Пристигането на тези извънредно способни сили в района е явен сигнал за въздържане, в случай че някой неприятелски на Израел фактор се опита да се възползва от обстановката ", съобщи командващият СЕНТКОМ военачалник Майкъл Курила, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самолетоносачът " Джералд Р. Форд " дойде дружно със своите осем ескадрили от бойни и спомагателни самолети и крайцера " Нормандия ", въоръжен с ракети с точно ориентиране, както и ескадрените миноносци " Томас Хъднър ", " Ремидж ", " Карни " и " Рузвелт ", също въоръжени с ракети с точно ориентиране. Бойната група включва още щурмови и спомагателни самолети.

По-рано американският министър на защитата Лойд Остин съобщи, че Съединени американски щати изпращат една от самолетоносачните си групи в източната част на Средиземно море на фона на разрастващия се спор сред Израел и " Хамас ". Той също по този начин удостовери уговорката на Съединените щати да ускорят даването на съоръжение за противовъздушна защита и муниции, от които Израел се нуждае, с цел да укрепи защитата си.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР