Удар от мълния предизвика огромна газова експлозия в завод за

...
Удар от мълния предизвика огромна газова експлозия в завод за
Коментари Харесай

Мълния предизвика експлозия в завод за рециклиране в Оксфордшир

Удар от гръмотевица провокира голяма газова детонация в цех за преработване на хранителни боклуци в Оксфордшир , оповестява " БиБиСи ". Свидетели описват, че са видели по какъв начин огнено кълбо осветява нощното небе след гърмежа в зелената електроцентрала Severn Trent в Касингтън, северно от Оксфорд.

Според компанията мълнията е предизвикала детонация на един от нейните резервоари за биогаз към 19:20 локално време. По сведения оттова никой не е потърпевш, а личният състав работи със службите за незабавна помощ по сигурността в оборудването.

Шест пожарни коли, 40 пожарникари, полицейски чиновници и минимум четири коли за спешна помощ са изпратени в завода, който създава биогаз от хранителни боклуци. Южна централна работа за спешна помощ удостовери, че е имало парамедици на мястото в подготвеност да оказват помощ на полицията и пожарната.
 Взрив избухна в склад до летището в столицата на Узбекистан
Взрив избухна в склад до летището в столицата на Узбекистан

Експлозията е провокирала пожар, който към този момент е овладян

" В момента няма известия за потърпевши ", сподели представител на първа помощ.  От полицията оповестиха още, че път A40 сред селата Уолвъркот и Ейнсхам е бил затворен след случая. Вече е отворен още веднъж.

" За да се подсигурява публичната сигурност, жителите в региона са помолени да останат вкъщи, да затворят прозорците и вратите и да не посещават местопроизшествието ", добави представител на полицията.

Жители са съобщили за спиране на електрозахранването в Уитни, Бърфорд, Чипинг Нортън и Милтън под Уичууд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР