Удължаването на третата линия на метрото с ще започне следващата

...
Коментари Харесай

Строителството на метрото до "Левски Г" - от догодина, а до "Арена Армеец" по-късно

Удължаването на третата линия на метрото с ще стартира идната година, до момента в който разклонението от централната ул. " Шипка " до " Арена Армеец " ще се забави. Въпросителната пред двата плана е една и съща: чакат финансиране по Плана за възобновяване. Общата сума за построяването им е надлежно 220 млн. лева без Данък добавена стойност и 530 млн. лева без Данък добавена стойност, като се чака 380 млн. лева от тях да дойдат от проекта, а общината и евентуално страната да финансират другата половина.

Изпълнителният шеф на " Метрополитен " Стоян Братоев разяснява пред " Капитал ", че макар несигурността около приемането на проекта, през октомври ще бъдат подписани контракти с изпълнителите за сектора до " Левски Г " и ще стартират подготвителните действия.
Стартът на новите три от третата линия
" Със лично финансиране общината ще преведе задатък за предварителните работи като планиране, пренасяне, окабеляване. Няма по какъв начин без предварителни работи ", разяснява той, като акцентира, че общината няма да заплаща самото строителство.

Следващия месец ще бъде подписан контракт за стартирането на три от общо четирите позиции в публичната поръчка. Първата метростанция, която ще бъде ситуирана на кръстовището на бул. " Владимир Вазов " с ул. " Станислав Доспевски ", ще бъде построена от " Монолит София ". Втората е за станцията сред ул. " Витиня " и ул. " Бесарабия " и ще се извършва от " Трейс груп холд ", а третата е ситуирана настрана от коритото на р. Перловска и в непосредствена непосредственост до ул. " Левски Вековен ". Тя ще се прави от прочулата се с несполучливия ремонт на ул. " Граф Игнатиев " " Джи Пи груп ".

Четвъртата позиция, която включва системите за надзор и ръководство на влаковете на трите метростанции, както и пероните, обаче се апелира. Според Братоев това няма да попречи да се стартира строителството, защото построяването на системите е последната стъпка.
Метрото до " Арена Армеец " - най-рано през пролетта
За новия сектор от шест метростанции сред Гео Милев през " Слатина " и до зала " Арена Армеец " ситуацията не е толкоз несъмнено., а от този момент отварянето на техническите предложения на претендентите все се отсрочва. Братоев разяснява, че това се дължи на неналичието на несъмнено финансиране.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР