Учудвате ли се че разходът на гориво на вашия автомобил

...
Учудвате ли се че разходът на гориво на вашия автомобил
Коментари Харесай

7 причини разходът на гориво да се увеличи драстично

Учудвате ли се че разходът на гориво на вашия автомобил се е нараснал фрапантно спрямо предписанията на производителя? И всяка седмица харчите все по-голяма сума на бензиностанцията. Важно е да разберете какво е предизвикало отрицателните промени.

Ето 7 фактора, които усилват разхода на гориво, освен с проценти, а от време на време и в пъти.
 Снимка 406578
Източник:

Стил на шофиране

Най-очевидната причина за доста повишение на разхода на гориво е стила на ръководство и по тъкмо - агресивното шофиране. Ако да вземем за пример припрян водач, който обича дейното ускоряване и прекъсване, стартира да кара по този метод колата си, тогава той би трябвало да е квалифициран за увеличение на " лакомията " на този автомобил и надлежно отрицателното отражение върху неговия портфейл.

Факт е, че при време на ненадейно прекъсване работата, която е минала в ускорението, неговият резултат се губи и той се трансформира в безполезна топлинна сила на прекъсването. В резултат на това горивото, което се изразходва в полза на напредването се губи без всякаква изгода. Ето за какво, с цел да употребявате бензина и дизела дейно и икономично, е по-добре да карате по инерция или с минимално натискане на педала колкото е допустимо по-дълго, да ускорявате гладко и да натискате спирачките допустимо минимум.
 Снимка 579856
Източник:

Качество на горивото

Следващата общоприета причина за внезапно нарастване на потреблението е потреблението на нискокачествено гориво. Ако химическият състав на бензина или дизела не дава отговор на общоприетите индикатори, тогава горивото ще изгаря извънредно бързо и с понижен резултат. В резултат на това блокът за ръководство на мотора ще се опита да поправя казуса и ще стартира да обогатява сместа с по-голям поток гориво. За да не посещавате бензиностанции по-често от предстоящото, по-добре е да не бъдете " мързеливи " и да зареждате единствено в бензиностанции на огромни, одобрени и известни вериги.

Също по този начин евтиното моторно масло с неприятно качество и ненавременната замяна на тази течност може да повлияе върху разхода на гориво.
 Защо е значимо да караме колата през зимата: 6 аргументи
Защо е значимо да караме колата през зимата: 6 аргументи

Автомобилът не обича да стои на едно място, би трябвало да се движи, с цел да работят вярно негови системи

Сензор за всеобщ въздушен поток (MAF)

Проблемът може да е и щета на датчика за всеобщ въздушен поток. Ако каналите за подаване на въздух, които водят до него, са спукани, тогава показанията на действителния разход на въздух и действителния, попаднал в горивната камера, ще бъдат изкривени. Това ще докара до погрешно съответствие на горивната примес. В резултат на това моторът с вътрешно горене ще работи в полуавариен режим с всички отрицателни последствия.

Ето за какво, когато притежателят на автомобила се свърже със сервиза с недоволство по отношение на неравномерната работа на мотора и високата консумация, първото нещо, което сервизът ревизира, е вярната работа на този сензор.
 Снимка 287544
Източник:

Електрониката

Как да това работи един актуален мотор се въздейства от голям брой фактори. Самият мотор се ръководи от компютър. В взаимозависимост от това, което демонстрират датчиците, електорнния мозък трансформират работата на изпълнителните механизми за настоящия режим на шофиране, да вземем за пример честотата и времето на работа на инжекторите, ъгъла на запалване и впръскване, отварянето на дросела, налягането на горивото и други

Ако показанията на разваления датчик демонстрират неправилни данни, тогава електронният блок за ръководство на мотора избира неверна стратегия, което предизвиква погрешно изгаряне на сместа въздух-гориво и рисков разход на бензин. Можете да разберете, че един от датчиците би трябвало да бъде сменен от светеща отметка на таблото.

В този случай е належащо да посетите сервиза за компютърна диагностика и да вземете решение за замяна на разваления детайл.

Горивен филтър

Не постоянно нарасналият разход на гориво се дължи на неизправности в електрониката. Много постоянно повода може да бъде напълно банална - да вземем за пример, нечист горивен филтър.

Ако филтърът е запушен, налягането на бензина пада и електронният блок за ръководство усилва времето за отваряне на дюзите, тъй че подаването на гориво да се върне към естественото. Просто наподобява, че няма нищо неприятно в това. Всъщност при замърсен горивен филтър налягането се трансформира доста постоянно и е несигурно, тъй че компютърът просто няма време да направи корекции, което води до неустойчив поток на гориво в горивната камера и рискова консумация.
 Снимка 339710
Източник:

Въздушен филтър

Запушеният въздушен филтър също може да аргументи увеличение на разхода на гориво. Смята се, че единственият градивен колорит на буталните мотори с вътрешно горене е неналичието на въздух, който е нужен за цялостното изгаряне на горивото. Турбокомпресорът взема решение този проблем при актуалните мотори.

За мотора става доста по-трудно да засмуква въздух, в случай че въздушният филтър е запушен с прахуляк и нечистотия. Поради това елементът се натоварва по-силно и изразходва в пъти повече гориво. Поради тази причина въздушният филтър се предлага да се сменя при всяка промяна на моторното масло.
 Снимка 390227
Източник:

Изпускателна система

За да работи вярно един мотор с вътрешно горене, изпускателната система също би трябвало да работи вярно. Ако изпускателните отвори на главата на цилиндъра са закоксени или каталитичните конвертори са запушени, това основава противодействие на изхода на отработените газове. Следователно, моторът би трябвало да изразходва повече сила за изхода на продуктите от изгарянето на горивото. В резултат на това уредът изгаря повече бензин или дизел, с цел да поддържа работна мощ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР