Учреденото от икономистите Александър Томов, Гарабед и техни съмишленици движение

...
Учреденото от икономистите Александър Томов, Гарабед и техни съмишленици движение
Коментари Харесай

Движението на Александър Томов събира гласове за втори мандат на Румен Радев

Учреденото от икономистите Александър Томов, Гарабед и техни съидейници придвижване " Заедно за смяна " инициира подписка за издигането на президента Румен Радев за втори мандат, оповестиха от управлението на придвижването на конференция в Българска телеграфна агенция.

От придвижването оферират на опозиционните парламентарни и извънпарламентарни сили да заявят поддръжката си за Румен Радев и приканват всички да се включат в подписка за издигането му за втори президентски мандат.

" Президентът намерено и самоуверено застана предходната година на страната на митингите, той не раздели нацията, както го упрекват неговите критици, а стана знаме и сплотяваща мощ на всички, които са недоволни от корупцията, ниските приходи и слабото ръководство на страната. Румен Радев стана натурален водач на смяната, за която жадува по-голяма част от българския народ ", се показва в документа, показан от проф. Гена Велковска, член на управлението на Движение " Заедно за смяна ".

Като показват, че в митингите предходната година участваха хора с друга идейна ориентировка, които ще се явят на парламентарните избори на 4 април посредством няколко блока, от придвижването декларират, че това не анулира задачата да се реализира оптимално допустима предизборна и следизборна консолидация на всички, които се борят за смяна на модела на властта. От придвижването показват, че президентът Радев е разумното сплотяващо звено сред всички тях.

От " Заедно за смяна " декларират също, че поддръжката на самодейността им е явен разделителен знак сред последователите на статуквото и тези, които желаят смяна.

Документът е подписан управлението на Движение " Заедно за смяна " - проф. Александър Томов, проф. Гена Велковска, проф. Лъчезар Аврамов, проф. Динко Динков, проф. Иван Станков, проф. Трендафил Митев, проф. Гарабед Минасян, проф. Ганчо Ганчев, Васил Младенов, Димитър Митев, Николай Къркеланов, както и от други 60 представители на придвижването.

Александър Томов уточни, че първият стадий на самодейността ще бъде до края на март, като задачата е да се търси сплотяващо звено на всички, които желаят политическа смяна. Ще имаме потребност от обединяване след изборите, образуване на устойчиво държавно управление и стабилизация на страната, добави той.

Единението се получи по време на митингите предходната година - президентът Радев застана изрично страната на тези, които желаят смяна, уточни още Томов. В отговор на въпрос Александър Томов разяснява, че от всички президенти на България двама са заемали безапелационна позиция, когато се е налагала смяна - доктор Желю Желев и Румен Радев.

Александър Томов беше безапелационен, че не са желали позволение от президента Радев за подписката, нито са търсили неговото мнение. Тя е извънредно тяхна самодейност.

На въпрос Томов счита, че в случай че подписката им успее, Движение за права и свободи няма да може да играе решаваща роля в изборите за президент.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР