Учителят трябва да е повече модератор, мотиватор, лидер, а нe

...
Учителят трябва да е повече модератор, мотиватор, лидер, а нe
Коментари Харесай

Министър Цоков: Образование 5.0 изисква учителят да е лидер и модератор

Учителят би трябвало да е повече модератор, мотиватор, водач, а нe единствено да предава познания. Образование 5.0 става все по-ориентирано към личността, персоналното внимание и взаимоотношение с ученика, и от уменията на учителите зависи да приготвят сполучливи хора. Това бяха част от акцентите в приветствието на министъра на образованието и науката проф. към участниците в националната конференция " Социално-емоционално образование в квалификацията на учители ", проведена от Министерството на образованието и науката (МОН), както и от Пловдивския университет (ПУ) " Паисий Хилендарски ", заяви пресцентърът на просветното ведомство.

Министър Цоков означи образованията на 17 000 учители за работа с " Дигиталната раница ", което ще им разреши да трансформират дизайна на образованието посредством основаване на ново образователно наличие. Той сподели, че при започване на идната година стартира нов план, по който над 38 000 учители ще бъдат квалифицирани да организират образование, обвързвано със STEM среда и използване на компетентностния метод.

Водещи лектори на форума бяха преподаватели от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " и от Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Сред панелистите бе и началникът на кабинета на министъра Наталия Михалевска.

Участниците в конференцията бяха приветствани от ръководителя на Синдиката на българските учители доктор на икономическите науки Янка Такева, която бе модератор на първия панел. Тя също очерта провокациите пред новите действителности.

В рамките на форума се състояха майсторски класове за учители и специалисти, в които се включиха представители на висши учебни заведения и от Департаментите за подготовка.

В откриването на форума взе участие и ректорът на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " проф. Румен Младенов.

Конференцията се провежда с поддръжката на Синдиката на българските учители, Асоциацията на департаментите за подготовка на учители в България и клубовете по приобщаващо обучение и по водачество в образованието към Педагогическия факултет на ПУ.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР