Учителката, която беше записана да вика и обижда деца в

...
Учителката, която беше записана да вика и обижда деца в
Коментари Харесай

Учителката от аудиозаписа в детска градина в Плевен ще бъде отстранена

Учителката, която беше записана да вика и наскърбява деца в детска градина в Плевен ще бъде отстранена от работа, заяви за bTV директорката на образователното заведение Даринка Стойчева.

За случая стана ясно, откакто аудиозапис изработен в детската градина беше оповестен в обществените мрежи.

„ Такова държание не съм очаквала, че мога да чуя ", добави още директорката.

Междувременно общината стартира инспекция поради записа, която е открила, че той в действителност е изработен в детската градина и, че гласът е на учителката Стойка Гатева, която има 40-годишен стаж като възпитател.

Проверката на общината ще продължи, като детската градина ще бъде тествана и писмено за нарушавания.

Междувременно родителите, чиито деца учат в 10 ЦДГ „ Надежда " в Плевен настояха да бъдат сложени камери.

„ Това държание не може да бъде целесъобразно по никакъв метод ", безапелационен е някогашният министър на образованието Тодор Танев. Той разясни обаче, че от такива случаи не трябва да се прави резюме на цялата система.

„ Да се налагаш, освен това с власт, а от време на време и с шамари, върху този, който те гледа, е закононарушение. Не е единствено липса на професионализъм ", безапелационен е Танев.

Според психологът Александра Петрова множеството учители сами желаят да минат в допълнение образование, тъй като не могат да се оправят с поверените им деца.

„ Родителите имат право да желаят камери, а за самите учители може да бъде доста потребно като обучителен вид ", счита Петрова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР