Учителите ще могат да използват изкуствен интелект за създаването на

...
Учителите ще могат да използват изкуствен интелект за създаването на
Коментари Харесай

МОН: Изкуственият интелект да се използва балансирано за образователни цели

Учителите ще могат да употребяват изкуствен интелект за основаването на уроци. Това е записано в отчет с насоки от просветителното министерство.

Но единствено като спомагателен инструмент, за педагозите непрестанно да развиват своите умения.

Сава Никитов преподава британски от години. Казва, че употребява изкуствения разсъдък в работата си, само че умерено, предава БТВ.

„ Целият свят се учи по какъв начин да употребява тази технология добре, учениците не са в по-различна позиция. Най-големият минус е да се получи неверната визия, че този разсъдък може да замести естествения разсъдък “, споделя той.

С помощта на изкуствения разсъдък преподавателите ще могат да генерират хрумвания, да приготвят уроци, както и да правят оценка знанията и уменията на децата.

„ Битката тук е не е да не го употребяваме, а противоположното. Как да подпомогнем учителите да създадат този тип задачи за учениците, тъй че той въпреки всичко да приложи лично сериозно мислене, аналитично мислене “, разяснява Наталия Митева, зам.-министър на образованието.

Въпреки че икономисва време, някои учители виждат и пропуски в информацията, която изкуственият разсъдък подава.

„ Там, където той няма достоверна информация, има неприятният табиет да го измисля и вторият проблем, който аз виждам, е, че когато аз диря информация през ИИ и когато желая от него източниците, той ми дава изтрити източници “, разяснява учителят по история Калин Танев.

Да се употребява уравновесено и единствено с просветителни цели, предлагат от МОН.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР