Учителите казват: Отличниците, когато станат възрастни, ще имат и слава,

...
Учителите казват: Отличниците, когато станат възрастни, ще имат и слава,
Коментари Харесай

10 двойкаджии, които станаха богати и известни

Учителите споделят: „ Отличниците, когато станат възрастни, ще имат и популярност, и пари, а двойкаджиите могат да работят единствено като портиери и занаятчии ”. Но историята знае доста противоположни образци! Ето 10 ярки персони, които не са се учили добре и в това време са станали богати и известни.



Сър Ричард Брансън е прочут като един от най-екстравагантните предприемачи в наши дни. Учителите не харесвали доста Брансън, а той им отвръщал със същото. Вече в зрелост твърди, че заради дислексия (нарушение на способността за четене и писане) не можел да се оправя сполучливо с образователния материал.

Бил Гейтс



Преди да се трансформира в индивидът, който компютъризира целия свят, Бил Гейтс не бил най-усърдният възпитаник. Вместо да слуша учителите, във всеки урок той гледал през прозореца. Родителите му, които не могли да устоят това негово отношение към учебното заведение, се заканвали, че ще го бият за всяка неприятна оценка, само че и това не стимулирало бъдещия талант да се оправя с информацията от учебниците.



Той и до момента е един от най-талантливите руски учени, под управлението на който са основани първите руски балистични и геофизични ракети и са пуснати първите спътници, галактическите кораби “Восток ” и “Възход ”. Сергей Корольов е именуван бащата на руската космонавтика. Под негова управление Юрий Гагарин бе изпратен в Космоса през 1961г. Корольов не бил двойкаджия, само че тройката била неговата оценка до довеждане докрай на учебно заведение. Единственото нещо, от което се интересувал, била авиационната технология, която се трансформирала в смисъл на живота му.



Политическата популярност на Уинстън Чърчил няма да бъде повлияна от обстоятелството, че той е считан за ленив в учебно заведение и че се е учил криво-ляво. В сложните години за Англия, той съумява да стане два пъти министър-председател. През 1953г. е награден с Нобелова премия за литература за историко-биографично произведение, а през 2002г. Би Би Си го подрежда измежду най-влиятелните британци в историята.

Като човек с благороден генезис, той постоянно е бил под въздействието на най-хубавите учители. Но родителите му отделяли малко време за възпитанието и образованието му, а в учебно заведение регулярно се практикували телесни санкции, на които той, като най-лошият възпитаник в класа, постоянно бил подлаган.



Дори децата знаят за именитите мотоциклети на Хонда. Соитиро Хонда приключил осемте класа на японското учебно заведение, където не блестял с знания. След това отишъл в Токио, с цел да работи като автомеханик. Посвещава живота си на мотоциклетите. На него му предстоял дълъг път преди да стане създател на 150 патентна и собственик на най-голямата в света компания за произвеждане на мотоциклети.



Ако не беше Пол Галвин, ние в никакъв случай нямаше да знаем за телефоните на Motorola. Едноименната компания, която Пол основавал дружно с брат си, престанала да съществува, само че преди този момент тя била водач в телекомуникациите и един от пионерите в популяризирането на мобилната връзка.

Пол Галвин се учел зле не поради липса на качества, а заради предприемаческия си дух. Докато съучениците му посещавали уроците, той продавал бърза закуска на улицата. Оттогава неведнъж се впускал в бизнеса и нееднократно претърпявал проваляне, само че това не му попречило да се трансформира в една от най-забележителните персони измежду двойкаджиите.



Мултимилиардерът, а в този момент и президентът на Съединените щати, Доналд Тръмп, в ранните години нямал особена обич към учебните дисциплини и постоянно се държал смело с учителите. Все отново всичко се трансформирало трагично в училището-интернат на Военната академия, където той бил изпратен на 13 години от родителите, изтощени от небрежния наследник. Тук той е запомнен и с старателно държание, и с изключителни триумфи в спорта – Тръмп сполучливо играе футбол и бейзбол.

Андрей Тарковски



Андрей Тарковски станал първокласник в мъчно време за страната – през 1939г. Бъдещият популярен режисьор не изпитвал обич към науките – нито естествени, нито филантропични. Ситуацията се утежнява от обстоятелството, че Андрей бил отгледан единствено от майка си, тъй че явно му е липсвала бащината дисциплинираност. Първият му университет – Московският институт за ориенталски проучвания, той напуснал през първата година.



Американският артист и продуцент Харисън Форд получава звезда на Холивудската Алея на славата и неведнъж е номиниран за Оскар. Въпреки това, в учебно заведение той бил непретенциозно, безшумно момче, което не давало огромни очаквания.

Харисън Форд мечтаел да стане артист. Имал малко другари, малко предпочитание да се учи и съвсем никакви други ползи, с изключение на киното. Негововото наличие в колежа също не го вдъхновявало, само че по тази причина пък се интересувал от курсовете по актьорско майсторство. В резултат на това, в този момент имаме десетки страхотни филми с присъединяване му, а самият Форд живее живот, за който постоянно е мечтал.



Известният гръцки милиардер Аристотел Онасис не бил доста старателен възпитаник. Той е бил неведнъж изключван от учебното заведение по разнообразни аргументи – заради неприятен триумф или поради смело държание във връзка с учителите. Но даже и в релативно тихите му интервали, постоянно пропущал уроците, като че ли е знаел, че в никакъв случай няма да са потребни в живота му. Започва кариерата си като пристанищен диспечер и приключва като един от най-богатите притежатели на кораби в света.

Източник www.flashnews.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР