Учителите да имат повече свобода при подготовката на уроците за

...
Учителите да имат повече свобода при подготовката на уроците за
Коментари Харесай

Проект на МОН дава свобода на учителите при подготовка на уроците

Учителите да имат повече независимост при подготовката на уроците за всеки съответен клас. Това плануват от Национална агенция за приходите с смяна в наредбите за общообразователна и профилирана подготовка. Прокетът ще бъде препоръчан за публично разискване. Целта е да се делегира повече автономия на учителите при методическото обмисляне и преподаването съгласно опциите на учениците в класа, прецизират от просветното ведомство.
На учителя се дава свободата да приспособява своята работа към темповете във всеки съответен клас, с цел да реализира предстоящите резултати, като в това време от него се изисква равномерност на образователните действия и осъществяване на образователната стратегия в нейната целокупност.
Целта е да се реализира по-голяма еластичност, действеност и успеваемост в процеса на образование, а също и да се преодолее съществуващия педантизъм.
Проектът е направен вследствие на срещи с колективите на разнообразни типове учебни заведения и след полемики с районните ръководства на образованието за нуждата от отпадане на административната тежест.
В момента учителите би трябвало при започване на годината да приготвят систематизиране за преподаване на тематиките в образователната стратегия и наложително при преструктуриране на образователното наличие да желаят и получат легализация от шефа. Този миг от тяхната работа подлежеше и на инспекции от специалистите в районните ръководства.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР