Учители от Испания вече ще могат да преподават испански език

...
Учители от Испания вече ще могат да преподават испански език
Коментари Харесай

Учители от Испания ще могат да преподават у нас и на първокласници


Учители от Испания към този момент ще могат да преподават испански език на възпитаници в начални и в съществени учебни заведения у нас. Това планува новото Споразумение сред Министерството на образованието и науката (МОН) нa Република България и Министерството на образованието и професионалното образование на Кралство Испания, утвърдено от държавното управление, заяви пресцентърът на МОН.

Подписаното през 2001 година съглашение позволяваше учителите да преподават само в езикови гимназии и в междинни учебни заведения с профилирани паралелки с интензивно проучване на испанския език.

През последната образователна година 16 учители от Испания преподаваха в 15 български учебни заведения. Испанският език се подрежда на четвърто място по мечтан за проучване първи непознат език в българските междинни учебни заведения.

Споразумението основава също условия за повишение на квалификацията на българските и испанските учители, както и подкрепя обмена на възпитаници и учители сред двете страни, означават от МОН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР