Учители и директори от Варна ще се обучават как да

...
Учители и директори от Варна ще се обучават как да
Коментари Харесай

Обучават учители и директори от Варна да работят с изкуствен интелект

Учители и шефове от Варна ще се образоват по какъв начин да работят с изкуствен интелект и ще дискутират подготовката на учебния екип за работа по STEM по отношение на идното създаване на STEM център във всяко учебно заведение в страната.

Това ще се реализира по време на просветителното събитие, проведено от Центъра за креативно образование и Регионалното ръководство на образованието на 22 февруари (четвъртък) в СУХНИ " Константин Преславски ".

Очакват се 100 участници и представители на РУО и Община Варна.

По време на събитието просветителните ръководители ще получат на практика насоки за подготовка на учителите за работа по STEM, като се сложи акцент на професионалното им развиване. Ще бъде извършена и работилница, обвързвана с нови подходи и практики за потреблението на изкуствен интелект в учебно заведение, и креативна работилница с конструктор, която ще поддържа ефикасната връзка на екипа, модерния мениджмънт и ръководството на смяната.

Работилниците ще се управляват от доктор Александър Ангелов от Центъра за креативно образование, който има над 15 години опит във въвеждането на нововъведения в образованието, инж. Владислав Великов, притежател на компания, специализираща се в мениджмънт и бизнес консултиране, и инж. Красимир Стоев, който има над 15 години опит в създаването на софтуери и е настоящ учител в IT Talents.

Изкуственият разсъдък, по-често олицетворен от Chat GPT, следва да навлезе все по-широко във всички промишлености, включително и в образованието. За това и към този момент са факт първите учители, които стартират подготовка за потреблението му благодарение на специалистите от Центъра за креативно образование. С помощта на изкуствения разсъдък, те могат да сформират уроци, да ревизират есета и да генерират хрумвания за на практика действия в границите на секунди. Обученията засягат и форматите на изпитване и по какъв начин те да бъдат приспособени по отношение на новата действителност, в която учениците елементарно ще могат да извършват обичайните домашни, давайки ги на Chat GPT.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР