„Още един удар можеше да сложи край на живота ми“: Учителка от Мериленд казва, че е била нападната и ритната в главата от двама ученици в началното училище. Сега тя настоява за безопасност в класната стая

...
Учител по музика от окръг Принс Джордж, Мериленд, стартира инициатива
Коментари Харесай

Учител по музика от окръг Принс Джордж, Мериленд, стартира инициатива за преразглеждане на училищните разпоредби, за да защити преподавателите в кампуса.

Фокусът на учителя следва травматична атака където двама ученици я пребиха на училищната площадка миналия май.

Рене Калоуей продължава да работи в основното училище Потомак Лендинг във Форт Вашингтон. Въпреки това тя ясно си спомня сътресението и натъртванията, нанесени от млади студенти, които не само я удряха, но и я ритаха в главата. По погрешка изхвърлил погрешни вещи на наемател при изгонване, но те не искали да го излекуват

Тя наблюдаваше почивката в училище, когато забеляза битка. Докато учителят се опитваше да го прекъсне, единият ученик се обърна към нея.

„Когато се опитвах да я удържа, сестра й скочи. Сега се опитвах да удържа двама души, които непрекъснато ме удряха . Подхлъзнах се. Паднах. Бях ритнат в главата от втората млада дама, която скочи, което вероятно доведе до мозъчно сътресение“, каза Калоуей. „Беше ужасяващо за мен, защото знаех, че трябва да стана от земята. Още един удар можеше да сложи край на живота ми. Сериозно, не знам, че е била с ботуши.“

В резултат на това тя беше хоспитализирана за 12 дни.

След разследване училищните власти отстраниха едно момиче за 10 дни а другата за 20 дни. Поради младата си възраст те не са били обект на системата за правосъдие за непълнолетни. В рамките на един месец след изтичането на спиранията им и двете момичета успяха да се насладят на лятото.

През лятото 44-годишната жена посвети усилията си на създаването на кампанията SafeTeach'23.

За преподавателя тази инициатива послужи като средство за преработка на гнева й, произтичащ от нападението, и, което е по-важно, като начин за защита на колеги учители и членове на персонала, които биха могли да попаднат в подобни ситуации.

“ Обслужвам децата. Върша работата си по най-добрия начин. Но в дните, в които не мога – аз просто не искам някой да трябва да се занимава с това. Отново трябва да сложим край на това“, каза тя пред NBC 4.

Едно от първите активации, които Калоуей планира, е митинг на 26 септември за защита на учителите преди принц Джордж Окръжен съвет по образованието на държавните училища.

„Нуждаем се от някой, който да ни каже: „Тук сме. Ние стоим до вас. Ние заставаме зад вас. Няма да позволим да бъдете атакувани и да се чувствате оставени сами“, каза учителят по музика.

Тридесет процента от учителите, участвали в проучване на Вашингтонския съюз на учителите, казаха, че учениците са ги нападали.

Сред анкетираните 42 процента посочват, че са били шамари, удряни или ритани от учениците в техните училища.

„Трябва да можем да се свържем с губернатора. Трябва да успеем да стигнем до борда на образованието. Трябва да можем да достигнем до службите за непълнолетни, защото в крайна сметка тази млада дама, правейки това, трябва да стигнем до корена на нещата, защото ако не го направим, следващата година това ще се случи отново“, каза тя до местната станция WJLA миналия месец.

Calloway се надява да използва застъпничеството си, за да насърчи администраторите да предложат ресурси и помощ на учители и служители, които са претърпели вреди. В същото време тя не пренебрегва нуждите на учениците. С SafeTeach’23 тя също така подчертава значението на въвеждането на възстановителни практики за ученици с дисциплинарни предизвикателства.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР